Läsvärt

Vi har samlat alla tips & råd du kan tänkas behöva i processen att hitta nästa hyresvärd, säljare eller hyresgäst, köpare. Allt för att det ska bli lätt att hitta rätt.

<<Tillbaka: Cellkontor

Cellkontor

Cellkontor eller kontorslandskap – fördelar och nackdelar

Cellkontor eller kontorslandskap? Båda har sina för- och nackdelar. När man ska välja en kontorslokal är det viktigt att lokalen hjälper till att gör det dagliga arbetet enklare och mer effektivt.

Det sociala kontorslandskapet

Med öppna kontorslandskap får man ofta en ökad flexibilitet och en yta som är lättar att ”flytta runt i”, t.ex. för att skapa tillfälliga arbetsgrupper. I öppna kontor ökar också kontakten mellan människor och gör att information sprids lättare, samtidigt som detta också ökar risken för att man blir störd. Ofta går det att möblera kontorslandskapet så det bildas platser för möten en bit ifrån arbetsplatserna. Vid kaffeautomater blir det ofta samtal det är därför bra om de ligger lite avsides.

I cellkontoret kan man koncentrera sig

I ett cellkontor kan man enkelt stänga dörren om sig då man inte vill bli störd. Med dörren stängd ger cellkontoret möjlighet till koncentration och en effektiv arbetsdag. Men samtidigt som de störande ljuden stängs ute ger det även färre kontaktmöjligheter med kollegorna.

De flesta vill ha ett eget rum

I vår undersökning Drömkontoret 2011framgick att 74 procent av de tillfrågade föredrar ett eget arbetsrum framför kontorslandskap. Minst intresserade av att dela rum eller sitta i öppet kontorslandskap är de som har fyllt 51 år (16 procent). Mest positiva är de under 25 år (34 procent).

Om den ena eller andra typen fungerar bäst beror till stor del på vilken verksamhet man bedriver och inte minst företagskulturen.