Läsvärt

Vi har samlat alla tips & råd du kan tänkas behöva i processen att hitta nästa hyresvärd, säljare eller hyresgäst, köpare. Allt för att det ska bli lätt att hitta rätt.

<<Tillbaka: Lokaler och hyresnivåer i Norrköping

Norrköping

Norrköping

Aktuell lokalmarknad i Norrköping

Marknaden i Norrköping ligger fortsatt stabilt för såväl bostäder som kommersiella fastigheter. Staden satsar nu på att skapa ökad nyproduktion samt genomför ytterligare utvecklingsprojekt mot kommunikationer och infrastruktur.

Moderna kontor med flexibilitet i fokus

Marknaden för kontorslokaler i Norrköping är stabil sedan flera år tillbaka och ser ut att fortsätta på samma sätt. Flera logistikområden i staden har omvandlats till kontor och butikslokaler. Bland de större transaktionerna märks det gröna hyresavtal som tecknats mellan Kungsleden och SMHI. Projektet syftar till att bygga moderna lokaler kännetecknade av flexibilitet och priset ligger på ca 1400 kronor per kvm.

Nya aktörer etablerar sig på marknaden

Även inom handel och service råder balans. Svenska Handelsfastigheter etablerar sig i Norrköping genom förvärvet av Ingelsta Marknad, ett köpcentrum om 20,000 kvm med flera namnkunniga butiker på plats i lokalerna. Samtidigt bygger kommunen både en ny skola och en friidrottsanläggning.

Lager och logistik

Med sin väl utbyggda infrastruktur inkluderande motorväg, flygplats och Östersjöns modernaste hamn, har Norrköping ett av landets bästa logistiklägen. Nu satsar man vidare på hamnen samt i närområdet. Mark finns till förfogande och efterfrågan är god, då flera industriområden under de senaste åren omvandlats till kontor och service.

Källor:
CBRE Real Estate Market Outlook, CBRE Sweden logistics market report (2018)
CBRE Sweden Logistics market (2017)
Colliers International (2018)
Newsec (2018)