Läsvärt

Vi har samlat alla tips & råd du kan tänkas behöva i processen att hitta nästa hyresvärd, säljare eller hyresgäst, köpare. Allt för att det ska bli lätt att hitta rätt.

<<Tillbaka: Lokaler och hyresnivåer i Linköping

Linköping

Linköping

Aktuell lokalmarknad i Linköping

I Linköping bedöms efterfrågan på kontorsfastigheter vara god trots rådande coronapandemi. Hyresnivåerna har varit svagt stigande under senare år och verkar fortsätta stiga något. Linköping fortsätter att växa i befolkning och med detta kommer flera nya fastighetsprojekt både inom bostäder och kommersiella fastigheter.

Stabilt för kommersiella fastigheter trots coronapandemi

2020 har, med intågandet av corona, varit ett ostabilt år i många avseenden men kontorsmarknaden i Linköping har trots detta varit stabil. Direktavkastningskraven har i stort sett varit oförändrade och det har synts till en liten ökning på hyresnivåerna för kommersiella fastigheter. Den externa handeln med stora lokaler utanför centrum har utvecklats positivt den senaste tiden och flera stora kedjor såsom Willys, City Gross och Mio har öppnat upp nya butiker i området Tornby.

Linköping är en stad i utveckling

Linköping är en stad som utvecklas och satsar på många nya bostäder, men det är även flera fastighetsprojekt för kommersiella lokaler på gång. Dessutom är det flera byggnader och byggnadsprojekt som anpassar sig efter dagens mer avancerade behov.

Link business Center – Detta projekt utförs av Lundbergs Fastigheter och beräknas vara klart 2021/22. Link Business Center kommer bli 13 500 kvm och innefattar redan nu hyresgäster såsom Danske Bank, Academic Work och Specialfastigheter.

Ebbepark – Ebbepark är en relativt ny stadsdel som började byggas 2011. Här finns både bostäder och kontorslokaler och detta område ska erbjuda cirka 70 000 kvm i lokaler. Bygget sker etappvis och allt beräknas stå klart år 2023.

Mjärdevi och Västra Valla – Dessa områden som redan idag har universitet och Science Park ska utvecklas och växa samman till en mer stadsmässig miljö. Här kommer det bli ännu mer plats för kontor och verksamheter samt cirka 6000 bostäder.

Linköping innehar, tillsammans med grannstaden Norrköping, Sveriges tredje bästa logistikläge. God infrastruktur och ett attraktivt geografiskt läge lockar många intressenter att etablera sig här. Därav är det stort behov på nya kommersiella fastigheter och staden växer med ett blomstrande näringsliv.

Källor:
Svensk Fastighetsmarknad 2020 Svefa
CBRE Real Estate Market Outlook, CBRE Sweden logistics market report (2020)
https://www.linkoping.se/stadsplanering-och-trafik/byggprojekt/