Läsvärt

Vi har samlat alla tips & råd du kan tänkas behöva i processen att hitta nästa hyresvärd, säljare eller hyresgäst, köpare. Allt för att det ska bli lätt att hitta rätt.

<<Tillbaka: Lokaler och hyresnivåer i Umeå

Umeå

Umeå

Aktuell lokalmarknad i Umeå

Umeå fortsätter att utmärka sig som Norrlands snabbast växande stad. Nyproduktionen ligger på rekordnivåer sedan lång tid tillbaka men en svalare marknad tvingar aktörerna att sakta in och vissa projekt skjuts på framtiden.

Fortsatt god efterfrågan för kontorslokaler

Marknaden för kontorslokaler i Umeå är god och möter även framåt av hög efterfrågan. Främst gäller detta moderna och yteffektiva lokaler i attraktiva lägen. Nyproducerade byggnader hittar snabbt intressenter och hyresnivåerna är på uppåtgående sedan flera år - en trend som väntas fortsätta, särskilt för de lokaler som uppfyller önskemålen avseende standard.

Fortsatt etablering utanför centrum

I samband med IKEA:s etablering lämnade många butiksägare centrala Umeå. Utvecklingen spås fortsätta på samma sätt, med fler aktörer som väljer att satsa i ytterområden. Umeå kommun har nu också tecknat en avsiktsförklaring med Rico Estate Development, avseende ett område om 40 hektar i Ersboda.

Lager och logistik

Martin och Servera etablerade sig i Umeå när man förvaltade Logistiken 3 för några år sedan. Här finns också Umeå Logistikpark, med ytor om 70,000 kvm. Priset för en industrilokal i A-läge ligger i dagsläget på mellan 600 och 950 kronor.

Källor:
CBRE Real Estate Market Outlook, CBRE Sweden logistics market report (2018)
CBRE Sweden Logistics market (2017)
Colliers International (2018)
Newsec (2018)