Läsvärt

Vi har samlat alla tips & råd du kan tänkas behöva i processen att hitta nästa hyresvärd, säljare eller hyresgäst, köpare. Allt för att det ska bli lätt att hitta rätt.

<<Tillbaka: Lokaler och hyresnivåer i Västerås

Västerås

Västerås

Aktuell lokalmarknad i Västerås

Med en stadig befolkningsökning genomför Västerås flera ambitiösa utvecklingsprojekt under kommande år. Däribland en förtätning av staden, som omvandlar industriområden till bostäder, butiker, kontor och service.

Industriområde omvandlas när befolkningen växer

Vakansgraden för kontor är rekordlåg och efterfrågan på kontorslokaler stiger. Med denna utveckling följer en prisökning inom segmentet. Nyproduktion sker bland annat i Kopparlunden, där Castellum bygger Koppartorget TRE, en kontorsbyggnad om 3500 kvm. Västerås satsar på att förtäta de centrala delarna av staden för att möta behoven hos den stadigt växande befolkningen. Bostäder, skolor och service tar nu plats där industrier tidigare låg. NCC Västerås bygger också en ny arena för innebandy och andra typer av evenemang.

Dynamisk marknad för handeln

Projekt Mälarporten syftar till att uppföra en helt ny stadsdel i Västerås, inkluderat ett nytt resecentrum. Bakom satsningen står Klövern, Kungsleden, Trafikverket, Jernhusen och Kollektivförvaltningen, tillsammans med Västerås stad. I första steget bygger Klövern Sigurd 7, en byggnad om 9000 kvm bestående av hotell och kontor.

Max Fastigheters förvärv av Rockspring Västerås AB innebär att man nu står som ägare till bland annat Köpmannen 12, en fastighet i västra Västerås, i nuläget fullt uthyrd. Handeln expanderar i Västerås, senast med Lidls nya butik som blir den fjärde i ordningen och förväntas följas av flera andra aktörer.

Källor:
CBRE Real Estate Market Outlook, CBRE Sweden logistics market report (2018)
CBRE Sweden Logistics market (2017)
Colliers International (2018)
Newsec (2018)