Semlan 541

Mörsil , Mörsil
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

559 m²

Pris

3 300 000 kr

Tillträde

Omgående tillträde

Beskrivning

  • Industri & verkstad

Industrifastighet med tidigare fiskodling i naturskönt läge vid Semlaån

I ett naturskönt läge i den nedre delen av byn Semlan har det sedan seklets början bedrivits fiskodling där man bland annat odlat öring, harr och röding. Verksamheten är nu inte längre i drift och ägarna väljer att avyttra fastigheten. Här erbjuds möjligheter till nya ägare att återuppta fiskodling eller utveckla fastigheten till något nytt. Byggnaderna lämpar sig väl för att göras om till stallbyggnader eller verkstad. På fastigheten finns det idag tre byggnader varav en av dem har innefattat kök och personalutrymmen i kombination med kar medan övriga två byggnader huvudsakligen enbart har haft fiskodling i kar. Fastigheten på ca 3 ha är taxerad som industritomt och angränsar till älven Semlan. * Tidigare fiskodling * Tre byggnader på vardera 176 kvm, 216 kvm & 167 kvm * Möjligheter till stall eller verkstad * Tomtgräns vid älv * Naturskönt område Semlan är belägen väster om Storsjön i Jämtlands län, några kilometern norr om Mörsil. Semlaån som byn fått sin namn ifrån mynnar i Ockesjön och har ett avrinningsområde med stor andel våtmarker i de övre delarna. Jämtarna bär på ett nedärvt intresse för fiskodling. Redan på 1860-talet ägnade man sig friskt åt att fånga avelsfisk, beskatta den på rom och mjölke, samt lägga in den befruktade rommen i små fiskodlingar över vintern. Semlans fiskodling har haft tillstånd för 1 500 kg. Samtliga byggnader är 3D fotograferade och virtuell rundvandring kan göras i dem.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Industri 3 559
Tomtarea 30 823

Ekonomi

Taxeringsvärde:

1 535 000 kr

Tillträde:

Omgående tillträde

Pris:

3 300 000 kr

Teknisk information

Byggnad: 1

Byggnadstyp: Industri

Byggår: 1942

Byggnad: 2

Byggnadstyp: Industri

Byggår: 1972

Byggnad: 3

Byggnadstyp: Industri

Byggår: 1972

Omgivning

Omgivning/natur:

Byn Semlan ligger strax utanför Mörsil. Byn har fått sitt namn från Semlaån och redan på 1420-talet benämns bynamnet första gången då en familj med efternamnet Sielma bor på platsen. Här fanns tidigare en kopparhytta, som startades 1752 och drevs fram till mitten av 1800-talet. Närmsta skola, förskola och livsmedelsaffär finns i Mörsil.

Semlan 541

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling

Prästgatan 25

831 31 ÖSTERSUND

www.svenskfast.se

Fler annonser från Svensk Fastighetsförmedling