Masthamnsgatan 7

Masthuggskajen , Göteborg
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

900 - 5 500 m²

Hyra

Tillträde

2024-12-01

Beskrivning

  • Kontor

Habitat 7 blir ett unikt kontorshus byggt i trä.

Habitat 7 blir det tredje kontorshuset som NCC bygger på Masthuggskajen. Längs Masthamnsgatan, direkt efter Våghuset och Brick Studios uppförs detta unika trähus i åtta våningar. Huset har utformats med en utpräglad hållbarhetsprofil hela vägen från första skiss till samtliga materialval. Resultatet blir en unik kontorsmiljö full av ljus, växtlighet och interiör med utomhuskänsla. Huset kommer att erbjuda en gemensam takterrass med en fantastisk utsikt över Linnéstadens takåsar.

Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM nivå Excellent, NollCO2 och Citylab för hållbar stadsutveckling. De företag som flyttar in i Habitat 7 tecknar NCCs hållbara hyresavtal som är en tydlig checklista för social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

På Masthuggskajen står det hållbara resandet i centrum. Masthamnsgatan kommer att bli en levande gågata och husen längs gatan nås fördelaktigt med cykel. I Habitat 7 kommer det att byggas ett attraktivt cykelgarage med ljusinsläpp, möjlighet till dusch och ombyte samt enklare reparationer. Järntorget ligger endast ett par minuters promenad ifrån fastigheten och vid denna knutpunkt finns en mängd spårvagnar och bussar. Med spårvagn, cykel eller buss nås Göteborgs Centralstation på runt 10 minuter. Parkering för bil finns i parkeringshus i området.

Lokalerna i husets gatuplan kommer att hyras av verksamheter som erbjuder lokal, småskalig handel och service. I området finns idag en stor variation av restauranger, caféer och service. Vid Järntorget byggs just nu hotell Draken som kommer att erbjuda övernattning, konferensmöjligheter och träningsmöjligheter. I grannfastigheten Brick Studios öppnar Mindpark ett coworking space. Här finns även restauranger, café och gym.

Övrig information

Övrigt:

Habitat 7 har en planerad byggstart under 2022 och ett preliminärt inflyttningsdatum i december 2024.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 900 5 500

Bekvämligheter

Cykelrum
Omklädningsrum
Skyltläge
Terrass

Ekonomi

Tillträde:

2024-12-01. Enligt överenskommelse

Utförande

Byggår:

2022

Teknisk information

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Masthuggskajen angränsar till Linnéstaden och Haga som båda är stadsdelar med atmosfär.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringsmöjligheter finns i mobilitetshus i området.

Närservice:

Stort utbud av restauranger, caféer, service, handel och kultur i närområdet.

Skyltläge:

Fint skyltläge ut mot Oscarsleden.

Kommunikationer

Utmärkt kommunikationsläge med knutpunkten Järntorget inom två minuters promenadväg. Tillgång till ett stort utbud av bussar och spårvagnar. Västlänken station Haga öppnar i närområdet.
Masthamnsgatan 7

Om NCC Property Development AB

NCC Property Development är ett av fyra bolag inom NCC-koncernen. Vi verkar främst inom kontor, handel och logistik och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. För oss på NCC är det viktigt att i ett nära samarbete med kunden skapa en unik arbetsplats. Vi kombinerar expertis med en djup förståelse för kundernas verksamhet, processer och utmaningar och vi strävar efter att inspirera, stötta och ge kunden råd på ett konsultativt sätt. Med utgångspunkt i vårt koncept Future Solutions by NCC, som grundar sig i omfattande studier av kring framtidens arbetsplatser, har vi skaffat oss en bra grund av insikt och inspiration för att stötta vårt arbete.

NCC Property Development AB

Herrjärva torg 4

170 67 SOLNA

www.ncc.se

Fler annonser från NCC Property Development AB