F O Petersons Gata 30

VÄSTRA FRÖLUNDA
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

502 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

Fräscht och modernt kontor mitt i Högsbo. Mycket yteffektiv planlösning.

Renoverat och trevligt kontor beläget på plan 3, hiss finns. De stora fönsterpartierna åt två väderstreck ger en ljus lokal med härlig utsikt. Dagsljus strömmar genom glaspartier till kontorsrummen och mötesrum. Populär lunchrestaurang finns i grannfastigheten samt ett enklare gym som nyttjas kostnadsfritt av våra hyresgäster. Mycket bra skyltläge för verksamheten. Närheten till Järnbrottsmotet och Dag Hammarskjöldsleden gör det enkelt att ta sig in till centrum.

Övrig information

Övrigt:

Byggnaderna är idag kontorsbyggnader i fyra plan med vissa lagerdelar i bottenplan och består av två huskroppar med kontor samt viss lagerdel.

Ytor

  • Total yta:

    502 m2

Utförande

Våningsplan:

3

Planlösning:

Lokalen består av en blandad planlösning med enskilda kontorsrum, öppna landskap, mötesrum, tystarum och rymligt pausrum.

Omgivning

Omgivning/natur:

Högsbo är en stadsdel i sydvästra Göteborg, endast några kilometer ifrån stadens centrum. Högsbo har en strategisk placering med en nära sammankoppling till Dag Hammarskjöldsleden, Änggårdsbergen och Söderleden. Det centrala läget med direkt närhet till de stora trafiklederna är en av anledningarna till att området attraherar över 1000 företag i många olika branscher. Området ligger även utanför gränsen för vägtull samt erbjuder cykelavstånd till stadskärnan. I direkt anslutning till Högsbo, på andra sidan av Söderleden finns även det välkända handels- och industriområdet Sisjön. Tidigare fungerade Högsbo främst som industri- och verksamhetsområde, karaktären på området har dock genomgått förändringsarbeten under de senaste årtiondena. Storslagna planer finns för stadsdelen och utvecklingen fortsätter nu ytterligare. I och med anläggandet av kommande bostadsprojekt Södra Änggården, ingår området i ett av de större stads- och utvecklingsprojekten i Göteborg. Avsikten är att skapa en grön stadsmiljö i direkt anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen, en blandstad med upp till 7000 bostäder, arbetsplatser samt all tänkbar service. Bostadsområdet som kommer att växa fram planeras vara helt färdigställt under år 2025, första etappen planeras vara inflyttningsklar under 2021. På behagligt avstånd från Högsbo finns stora knutpunkter för kollektivtrafik - västerut finns Frölunda Torg, norrut finns Järntorget/Linnéplatsen och österut Mölndals Centrum.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringsmöjligheter finns intill fastigheten samt ett antal garageplatser.

Närservice:

I fastigheten finns en mycket populär lunchrestaurang. Service och detaljhandel finns i närheten. År 2006 fick även Högsbo ett eget köpcentrum 421, där besökare bland annat hittar välkända aktörer såsom ICA Maxi, H & M, MediaMarkt, Hemtex, Dressmann, Intersport och många fler.

Kommunikationer

Bra allmänna kommunikationer till fastigheten med Rosa Express, Svart Express och buss 85. Busshållplatsen ligger på ett par minuters promenadavstånd.
F O Petersons Gata 30

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Genom att ha egen personal på alla våra orter kan vi erbjuda god service till våra hyresgäster. Castellum har högt satta hållbarhetsmål för alla delar i verksamheten och siktar på 100 % klimatneutralitet senast 2030. En värd bortom det förväntade. www.castellum.se

Fler annonser från Castellum