Ängsbacksvägen 1

Söderfors , Söderfors
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

350 m²

Pris

500 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Övrigt

I hjärtat av bruksorten Söderfors finns Söderfors Bad och Camping. En välbesökt plats invid Dalälven som genom åren lockat gäster från när och fjärran

Tierps kommun har nu för avsikt att sälja fastigheten Jörsön 1:200, en fastighet om ca 4,2 ha med den trestjärniga campingen ”Rörholmsbadet”. Förutom campingen finns på platsen en tempererad 50-metersbassäng, två mindre barnbassänger och tillhörande servicebyggnad innehållande gatukök/kiosk, bastu och omklädningsrum. Campingen lockar både trogna säsongsgäster, förbipasserande turister och badgäster från hela regionen. Kommunen söker nu en köpare som är intresserad av att fortsätta driva och vidareutveckla verksamheten. Läget med dess omkringliggande kulturmiljöer och Dalälven med ett av Sveriges bästa fiskevatten då det kommer till gös, abborre och gädda gör att området är mycket populärt. Kommunen är angelägen om en snabb och smidig försäljning så att verksamhet på området kan påbörjas inför kommande sommarsäsong.

Övrig information

Övrigt:

Området som ska säljas utgörs av fastigheten Jörsön 1:200 med en total areal om ca 4,2 ha efter kommande fastighetsreglering och som ägs av Tierps kommun. Kommunen har för avsikt att behålla strandremsan mot Dalälven för att kunna trygga dess tillgänglighet för ortens innevånare och besökare. Fastigheten består dels av en camping med tillhörande servicebyggnad och en omtyckt och välbesökt badanläggning. På anläggningen finns två tennisbanor där nyttjanderätten är tänkt att bibehållas av kommunen. På fastigheten finns förorenad mark vilket kan komma att påverka framtida om- och tillbyggnad av anläggningen. Det finns en Mifo fas 2-utredning som är utförd av Länsstyrelsen och Sweco finnas att ta del av hos kommunen. Fastigheten är inte detaljplanerad men begränsas av både strandskydd och förorenad mark vilket kan påverka en om- och tillbyggnad av anläggningen. Överlåtelsen kommer att ske med friskrivningsklausul, vilket innebär att köparen innan köpet bör ha utfört de kompletterande undersökningar man önskar göra. Söderfors Båtsällskap äger ett antal campingstugor på ofri grund inom fastigheten. Diskussioner kan föras direkt med båtklubben om fortsatt samarbete kring dessa, alternativt om möjlighet finns att köpa loss dessa stugor. Söderfors Tennisklubb förvaltar två tennisbanor med tillhörande parkeringar och tillfartsväg inom fastigheten som Tierps kommun har servitut på. Möjlighet till samarbete finns och diskussioner om detta förs direkt med Tennisklubben. Kommunens ambition är att hitta en köpare som önskar driva och vidareutveckla verksamheten som bad och camping.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Butik 350
Tomtarea 42 500

Bekvämligheter

Besöksparkering
Dusch
Garage (kall)
Kök/pentry
Kundparkering
Omklädningsrum
Parkering
Reception
WC

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Pris:

500 000 kr

Prisinformation:

Bedömt marknadsvärde

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Del av Jörsön 1:200

Teknisk information

Byggår: 1989

Grund: Platta på mark

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Trä/ tegel

Tak: Papp

Fönstertyp: 3-glas fönster

Ventilation: Makanisk till- och frånluft

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Fjärrvärme

Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringsmöjligheter inom fastigheten.

Närservice:

Utbudet av service i Söderfors består bl.a. av Herrgården med hotell och restaurang, ICA Nära, Pizzeria mm

Vägbeskrivning:

Sväng av E4:an vid trafikplats 193 strax utanför Tierp. Fortsätt in på på väg 292 som tar er västerut mot Söderfors, en bilresa på ca 15 min.

Ängsbacksvägen 1