Hornsgatan 1

Gamlestaden , Göteborg
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

21 000 m²

Hyra

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Butik
  • Kontor
  • Restaurang & café
  • Övrigt

HK3, fastigheten som tidigare varit huvudkontor för SKF i Gamlestaden, omfattar cirka 21 000 kvadratmeter lokalyta.

En förstudie har tidigare utarbetats i samarbete med arkitektkontoret Wingårdhs, där presenteras förslag på möjliga tillbyggnader som innebär ytterligare tillkommande utvecklingsbara ytor. Nu pågår diverse renoveringsarbeten och huset beräknas stå redo för nya hyresgäster till årsskiftet 2023/2024.

Här kan vi erbjuda kontorsytor från 300 kvm upp till hela våningsplan som motsvarar 1216 kvm.

Det är en fantastisk byggnad med en tidstypisk arkitektur från 60-talet som är uppförd för att hålla länge. Huset präglas av ljus och rymd och hållbara material vilket gör det tacksamt och spännande att utveckla vidare tycker vi på Aspelin Ramm Fastigheter.

Övrig information

Övrigt:

Gamlestadens stora utvecklingspotential ligger i dess läge som porten mot hela nordöstra Göteborg. Genom att knyta ihop city och Gamlestaden utvecklas stadsdelen som en del av Göteborgs framtida utökade innerstad. Med spårvagn tar det bara ca 7 minuter in till city. Här planeras för en folktät och attraktiv stadsdel med nya bostäder, cityhandel och service. Den nya bebyggelsen kommer att integreras med den gamla. I framtiden kommer det att bo dubbelt så många invånare här som idag.

Ytor

  • Total yta:

    21000 m2

Ytbeskrivning

Här kan vi erbjuda kontorsytor från 300 kvm upp till hela våningsplan som motsvarar 1216 kvm.

Bekvämligheter

Balkong
Besöksparkering
Cykelrum
Garage (kall)
Mötesrum
Parkering
Restaurang
Skyltläge

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utförande

Byggår:

1967

Renoveringsår:

2023

Teknisk information

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Kommunikationer

Dagens stora trafikleder för fordonstrafik görs om i grunden. Viadukten över Gamlestads torg rivs och det blir fler nya broar över Säveån med bland annat en trafiklänk direkt till Munkebäck. Med spårvagnen i direkt anslutning tar du dig snabbt in till centralstationen. Här finns också goda parkeringsmöjligheter.
Hornsgatan 1