Gamla Särövägen 399A

Kullavik , Kullavik
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

360 m²

Pris

20 000 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Bostad
  • Kontor
  • Övrigt

Vi är väldigt stolta att kunna presentera denna sällsynta chans att förvärva helt unikt objekt i natursköna Kullavik. På ett privat läge längst in på Gamla Särövägen väntar en stor och modern en/tvåfamiljsvilla på hela 360 kvm, ett extra hus med 2 fullt utrustade lägenheter (70 resp. 54 kvm) samt en kommersiell fastighet (160 kvm). Fastigheten ligger insynsskyddat omgiven av vackra bergsklippor och grönskande skog med vidsträckt utsikt över landskapen. Med utpräglad känsla för arkitektur har man här skapat en ljuvlig trädgård med  uteplatser på olika nivåer i flera väderstreck, utomhuskök, ingjuten pool med hopptorn och en liten damm. 
Låga driftkostnader och bra hyresintäkter (75 000/månad) ger bra möjligheter till inkomster och billigt boende för de nya ägaren.  
Bångsbo 1:39 – tomt 3669 kvm

Välkommen till denna harmoniska plats på Gamla Särövägen 399 A-E. På ett exklusivt läge längst in på gatan lever du här i ett med den vackra naturen med vidsträckt utsikt över de rogivande landskapen. Detta är verkligen en unik möjlighet för den som är intresserad av affärsverksamhet. 

Huvudbyggnad: 
Underbart stor villa som fungerar som två kompletta boenden tack vare en smart planlösning och egen entré till varje del. Detta öppnar upp för exempelvis generationsboende eller uthyrning. Bostaden är smakfullt inredd med genomgående massiva ekgolv samt kalksten från Kinnekulle. 
Den större bostaden är byggd i etage och upptar hela det övre våningsplanet samt delar av entréplanet, totalt 220 kvadratmeter boyta. Övre våningsplanet bjuder på helt fantastiska sällskapsytor som kantas av stora fönsterpartier med vacker utsikt. Flertalet takfönster låter dagsljuset flöda fritt och här finns också utgång till två stora balkonger. Ett rustikt kök som både är estetiskt tilltalande och inspirerar familjens kock med sin rejäla gasspis. Köket ligger i anslutning både till matplats och vardagsrum. Sommartid är det lockande lätt att duka upp på någon av alla de härliga uteplatserna som trädgården bjuder på då köket ligger med utgång till trädgården. På detta våningsplan finns även ett stort sovrum och ett helkaklat badrum med intilliggande bastu. En trappa ner fortsätter bostaden från övervåningen. Det som här hör till övre plan är det stora sovrummet, gästtoalett samt vinkällaren och tvättstuga.
Längst in i hallen ligger bostad nummer två, en välplanerad fyra om 120 kvm med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Gedigna material och omsorg om detaljerna skapar värme och trivsel. Stora härliga fönster med utgång till trädgården och ett ljusflöde man mår bra av att bo i. Två sovrum avskilt från sällskapsdelen och ett fräscht helkaklat badrum. Kakelugnen värmer gott om vintern och skapar hög mysfaktor.

Tomt:
Tomten för båda husen är kuperad vilket ger en dynamisk trädgård i nivåer med flera platser att njuta av solen, från morgon till kväll. På bergsplatån bakom huset ligger kronan på verket, en spatiös uteplats med helgjuten betongpool och hopptorn. Ett fristående garage finns också på tomten och här finns teknikrum och bergvärmecentral för båda husen.
Bångsbo 1:37 (tomt 1498 kvm) resp Bångsbo 1:21 (25% av 7000 kvm)

Lägenheter:
Till huvudbyggnaden hör en fristående byggnad bestående av två lägenheter om 70 respektive 54 kvadratmeter. Båda lägenheterna är uthyrda med intäkt på 20 000kr per månad.

Kommersiella fastigheten:
Den kommersiella fastigheten har fastighetsbeteckning 1:37 och omfattar 160 kvadratmeter. Idag huserar byggnaden en veterinärklinik som är uthyrd till dec 2023 (intäkt 25000 månad) men kan lätt ändras till annan verksamhet eller ev byggas om till ett parhus. I anslutning till kliniken ligger ett markområde med fastighetsbeteckning 1:21 som ägs till 25% som skyddar för icke önskad nybyggnation.

Utöver ovan byggnader finns det även ett fristående garage. 

Närområde:
Kungsbacka når du på en dryg kvart bilvägen, liksom de södra delarna av Göteborg. Kommunikationerna är smidiga för dig som pendlar och både service och skolor finns i närheten. Alltsammans i ett grönskande område tio minuters cykelväg från havet och på behändigt avstånd från såväl Kungsbacka som Göteborg. 

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 360
Tomtarea 3 669

Ytbeskrivning

På Fastigheten finns ett bostadhus på 360 kvm boarea samt 4 kvm Biarea, idag uppdelad på två lägenheter. Ytterligare ett bostadhus med två lägenheter där lägenheten i markplan är 3 rok och den på övre plan är 2rok. Utöver bostäderna ovan finns en ytterligare byggnad som idag används som en veterinärklinik.

Bekvämligheter

Balkong
Besöksparkering
Dusch
Garage (varm)
Kök/pentry
Kundparkering
Mötesrum
Parkering
Reception

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Pris:

20 000 000 kr

Prisinformation:

Utgångspris

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Bångsbo 1:39

Teknisk information

Byggår: 2011

Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering

Stomme: Lättbetong/Betong

Fasad: Puts och träfasad

Tak: Plåt

Fönstertyp: 2-glas isoler

Ventilation: Mekanisk från- och tilluftsventilation med återvinning

Uppvärmning: Bergvärme

Omgivning

Omgivning/natur:

Kullaviks fina läge med badvänliga vikar och saltstänkta klippor har lockat seglare och sommargäster sedan länge. Tidigare hette platsen kort och gott Kullen men förväxlades ofta med skånska Kullen, så en uppfinningsrik ortsbo kom fram till det snarlika Kullavik. Tack vare det pendlingsvänliga avståndet har sommarstugorna längs kusten idag vuxit upp till moderna villaområden och Kullaviks centrum har idag både affärer, skola och samhällsservice. Här finns allt man kan önska för ett bekvämt boende och en aktiv fritid. Den stora hamnen är central i Kullavik med gästhamn, framgångsrik segelklubb och aktiv havsbastuförening. Kullavik har också en fin idrottshall med flera föreningar, bland annat basketklubb. Längs gamla Säröbanan finns en fin promenad och cykelväg. Tillhör Kungsbacka kommun, närmaste vårdcentral är Säröledens Familjeläkare och BVC vid Kungsporten i Billdal eller Särö Vårdcentral på Furubergsvägen.

Närservice:

I Kullaviks centrum finns Hemköp, Kullaviks Restaurang & Pizzeria och Nordic Wellness.

Kommunikationer

Säröleden, väg 158, tar bilisten snabbt vidare mot Göteborg eller Kungsbacka. Buss X3 trafikerar sträckan Göteborg-Kungsbacka via Kullavik.
Gamla Särövägen 399A