Ottars väg 1B

Gamla Uppsala , Uppsala
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

352 m²

Pris

9 975 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
Nu finns en bostadsfastighet med ett trivsamt läge i Gamla Uppsalas äldre bostadskvarter nära Storgården, Gamla Uppsala museum och kyrka samt Gamla Uppsala högar och naturområdet Röbo. En väl omhändertagen fastighet som har fem lägenheter och är fullt uthyrd. De senaste åren har alla badrum samt taket renoverats. Ett perfekt förvaltningsobjekt! För visning kontakta mäklaren.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 5 352

Ekonomi

Taxeringsvärde:

3 413 000 kr

Driftskostnad:

38 000 kr/år

Pris:

9 975 000 kr

Hyresintäkter:

518 000 kr/år

Teknisk information

Byggnad: Bostadsfastighet

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Byggår: 1929

Renoveringsår: 1989

Beskrivning: Grund: källare, delvis krypgrund, Stomme: trä, Fasad: plåt, Tak: tegel. Fönster: 3-glas Renoveringar: Alla badrum är renoverade samt taket. Även trapphus är renoverade. Byggnaden inrymmer 5 lägenheter om en total yta om 312 kvm fördelat på en 1:a(i kv), en 1,5.a, en 2:a, en 3:a och en 4:a. I källaren finns en tvättstuga samt förråd till de större lägenheterna om totalt ca 40 kvm. 1:an i källaren saknar förråd. Uppvärmning, kylning och ventilation Uppvärmning: direktverkande el (betalas av hyresgästen) Ventilation: självdrag Vatten och avloppstyp Kommunalt vatten och avlopp.

Omgivning

Omgivning/natur:

Gamla Uppsala är ett område i Gamla Uppsala socken, Uppsala kommun i Uppsala län. Där finns bland annat Uppsala högar och Gamla Uppsala kyrka, som har varit både domkyrka och ärkebiskopssäte. Det finns tre stora gravhögar, oftast kallade kungshögarna eller Uppsala högar, enligt mytologi och folkminne resta över de gamla sveakonungarna på 500-talet. Högarna är bland de största i Sverige (bara Anundshög är större). Modern datering anger att de anlagts mellan år 500 och år 600. Här finns också gravfält som anses ha innehållit 200–300 gravar, och lämningar nära och under kyrkan. Gamla Uppsala, som i 1500-talets kamerala källor anges som Upplands största by räknat efter mantal, är idag en del av tätorten Uppsala, en stadsdel tillhörande Norra staden. Nyby och Nyby gård ligger i Gamla Uppsala socken och har historiskt sett tillhört Gamla Uppsala men sedan det byggdes radhus och lägenheter där ses de som ett eget bostadsområde. Gamla Uppsala var en centralpunkt i den förhistoriska maktstruktur i vad som senare skulle kallas Svealand. Under äldre järnåldern låg platsen norr om en dåvarande fjärd som kan ha hetat "Salafjärden" eller "Uppsalafjärden", som förenade vattenleden Långhundraleden från det östliga Attundaland med resten av den dåtida havsviken Mälaren i söder. Fyrisån mynnade i fjärdens nordvästligaste vik vid Östra Aros vilket betyder Östra Åmynningen. Här steg, på grund av landhöjningen, en sten- och gruströskel upp mot vattenytan i början av vikingatiden som fortfarande är synlig. Därefter krävdes dragning av båtarna för vidare färd norrut i Tiundaland. Det största transporthindret låg vid nuvarande Ulva kvarn, nordväst om Gamla Uppsala. Där kan ett vattenfall ha börjat resa sig åren kring Kristi födelse. Platsens läge var under denna tid att jämföra med Stockholms senare ställning, ett lås mot de inre vattenvägarna. Efter domkyrkans brand 1252 togs beslutet att flytta ärkesätet till Östra Aros, nuvarande Uppsala. Överföringen av reliker skedde 1273. Flyttningen minskade Gamla Uppsalas betydelse. I Gamla Uppsala finns flertalet restauranger, skola och förskolor. Närmaste livsmedelsbutik ligger i Gränbystaden eller Heidenstamstorg. I Gränbystaden finns ett generöst utbud av service med apotek, systembolag och flertalet butiker.

Kommunikationer

Härifrån är det goda kommunikationer med flera bussar och till E4:ans påfart tar du dig på 5 minuter längs med 290:an. Härifrån finns det också mycket bra gång- och cykelvägar både in till stan men också ut mot Fullerö och Storvreta.
Ottars väg 1B