Järnvågsgatan 1

Centrum , Göteborg
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

725 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

Välkommen till Våghuset på Masthuggskajen – nybyggda kontor som utmanar perspektiven!

Nu bygger vi Våghuset, en av stadens nya ikonbyggnader som hämtat inspiration så väl ifrån älven som ifrån Järnvågen. Här finns möjlighet att bli en del av Göteborgs nya nav och stadens utveckling. Här finns det nu möjlighet att hyra kontor på plan 3 - 725kvm. Huset har en fantastisk utsikt över älven och den profilskapande gestaltningen ger unika möjligheter att sticka ut och skapa en arbetsplats utöver det vanliga.

Husets hyresgäster har tillgång till den stora takterrassen vilket ger möjlighet till utomhusarbete, avkoppling, företagsevent eller en kopp kaffe med kollegorna i solen. I gatuplanet planeras för kafé, handel och service.

Här kommer att finnas en generös cykelparkering som är lätt tillgänglig från Masthamnsgatan. Från cykelrummet tar du dig enkelt upp i huset utan att behöva gå ut.
Huset är certifierat enligt BREEAM Excellent vilket är den näst högsta nivån vilket innebär stort fokus på material, ljud, ljus, luft mm. En hållbar byggnad där människor ges möjlighet att må bra och trivas.

Inflyttning 2023.

Övrig information

Övrigt:

Masthuggskajen kommer att utvecklas till en ny stadsdel med 1.300 bostäder och närmare 6.000 arbetsplatser. Området präglas av kontraster; av månghundraårig historia och moderna uttryck, slitet och polerat, småskaligt och storslaget, lokalt och globalt, alternativt och kommersiellt. Masthuggskajen är Sveriges första hållbarhetscertiferade stadsdel enligt Citylab. Läs mer om Masthuggskajen på www.masthuggskajen.se.

Ytor

  • Total yta:

    725 m2

Bekvämligheter

Cykelrum
Skyltläge
Terrass

Dokument

Teknisk information

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Närservice:

Våghuset ligger granne med Järntorget vilket innebär att utanför dörren finns alla trevliga restauranger och butiker i Haga, längs Långgatorna och i Linnéstaden.

Skyltläge:

Skyltläge ut mot Oscarsleden.

Kommunikationer

Hit är det enkelt att ta sig. Järntorget och Järnvågen är knutpunkter för stadens kollektivtrafik och trafikeras av en mängd bussar och spårvagnar. Bilparkeringar finns i närliggande p-hus. Cykelgarage finns i huset. Den kommande Västlänken med station Haga, som öppnar 2026, ger snabb access åt alla håll.
Järnvågsgatan 1

Om NCC Property Development AB

NCC Property Development är ett av fyra bolag inom NCC-koncernen. Vi verkar främst inom kontor, handel och logistik och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. För oss på NCC är det viktigt att i ett nära samarbete med kunden skapa en unik arbetsplats. Vi kombinerar expertis med en djup förståelse för kundernas verksamhet, processer och utmaningar och vi strävar efter att inspirera, stötta och ge kunden råd på ett konsultativt sätt. Med utgångspunkt i vårt koncept Future Solutions by NCC, som grundar sig i omfattande studier av kring framtidens arbetsplatser, har vi skaffat oss en bra grund av insikt och inspiration för att stötta vårt arbete.

NCC Property Development AB

Herrjärva torg 4

170 67 SOLNA

www.ncc.se

Fler annonser från NCC Property Development AB