Torkel Knutssonsgatan 20

Södermalm , Stockholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 496 m²

Hyra

Tillträde

Omgående

Beskrivning

  • Kontor

EN KREATIV HUBB! Det här kommer att bli ett av Södermalms häftigaste kontorshus mitt i hjärtat av Södermalm.

Mitt i hjärtat av Södermalm ligger Batteriet. I en urban miljö av tegel och betongfasader är Batteriet en port in till en annan värld. Ett nytt kreativt centrum, där fokus lagts på att skapa en gränsöverskridande byggnad som inspirerar och stimulerar, men som också har platser för återhämtning och uppladdning. Visionen är en elektrifierad mötesplats som stärker företagskulturer och får dig att längta till jobbet. Batteriet är en kreativ hubb laddad med energi!

Övrig information

Övrigt:

Redan utanför entrén möts du av ljus och energin från restaurangens uteservering. Direkt inne i huset ligger Batteriets färgstarka reception med concierge service. Där får du hjälp med allt från att lösa vardagsbestyr till att boka konferensanläggningen. Eller så kan du få hjälp att välja mellan vad du ska göra först; åka upp till Batteriets fantastiska takbar, eller ta en kaffe ute på Stockholms coolaste innergård. En trappa ner ligger Batteriets toppmoderna konferenslokaler utrustade med all teknik ni kan tänkas behöva. Där finns också ett VR-rum för workshops och presentationer, samt den stora hörsalen som lätt kan anpassas i storlek efter behov. Batteriet är mer än en arbetsplats. I husets Gaming Lounge finns allt du behöver för att rensa huvudet, få nya perspektiv och stärka samarbeten och relationer. Som små rogivande oaser finns också avgränsade sittgrupper där dagsljus strilar ner mellan växter från takets ljuslanterniner. Vill du hellre lyfta skrot än att fippla med spelkontroller finns ett stort och välutrustad gym en trappa ner. Gömd innanför Batteriets tegelväggar ligger Stockholms kanske häftigaste innergård. En fantasifull plats fylld med växter och installationer. Här finns utrymmen för både arbete och avkoppling. De nyskapande Battericellerna, likt inglasade igloos på gården, öppnar upp för året runt möten utomhus. Och vid den stora baren med sin uteservering kan arbetsdagen övergå till en after work under natthimlen. En lycklig hyresgäst får egen tillgång till 120 kvm på innergården, med sällskapsytor, pingisbord, Battericell för möten och loungemiljö. Högst upp i huset med utsikt över takåsarna på Södermalm ligger Batteriets takbar. Öppet året om med både terrass och inglasade delar. Perfekt för både after work och möten, och självklart har du möjlighet att boka större delar om du vill hålla en kundpresentation framför en lite mäktigare kuliss.

Ytor

  • Total yta:

    1496 m2

Ytbeskrivning

I Batteriet har vi tagit fram ett helt nytt sätt att planera kontorsytor; Utiliarian Super-Core. De funktioner som inte är lika ljusberoende, placeras i en kärna mitt i rummet. På så sätt får vi ljusa kontor där arbetsplatser och sociala mötesytor ligger vid de stora fönsterna och dagsljuset. Kontoren har överlag stora anpassningsmöjligheter, till exempel går det att bygga ihop vissa våningar med interntrappor, och fastigheten har en BREEAM Very Good certifiering. Var du än är, tar det inte lång tid att ta sig till Batteriet. På andra sidan gatan från husets entré ligger tunnelbanenedgången Mariatorget; endast en station från Slussen där kollektivtrafik binder ihop hela Stockholm. Tar du bilen finns ett stort parkeringsgarage i huset, som självklart har laddboxar! Och cykeln kan du ställa i Batteriets cykelgarage med över 140 stycken platser.

Bekvämligheter

Besöksparkering
Cykelrum
Dusch
Fiberanslutning
Garage (varm)
Gym
Konferens
Lasthiss
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Restaurang
Skyltläge
Terrass

Ekonomi

Tillträde:

Omgående.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Skjutsgossen

Renoveringsår:

2021

Teknisk information

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Söder har ett rikt och varierat utbud av varor och tjänster och en restaurangtäthet som överträffar övriga innerstaden. Här finns också många mode, konstgallerier, ateljéer och verkstäder.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Finns i huset, antalet platser beror på förhyrd yta.

Närservice:

Mariatorget, Slussen samt Götgatan på gångavstånd

Kommunikationer

Fastigheten ligger precis vid Mariatorgets tunnelbanestation och endast några minuters gångavstånd till Södra Station med bussar och pendeltåg.
Torkel Knutssonsgatan 20