Slussplatsen 1

Inom Vallgraven , GÖTEBORG
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

110 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

Nu finns en centralt ledig kontorslokal på 110 kvm ledig i Göta Källare, Slussplatsen 1

Ljus kontorslokal på plan 3 med fönster åt två håll centralt belägen precis vid Drottningtorget. Lokalen är ledig för inflyttning vid årskiftet. Göta Källare invigdes 1812 som värdshus och rum för resande. Efter järnvägens tillkomst ökade efterfrågan på hotellrum och 1860 byggdes en fjärde våning på huset. Sedan 1918 har Göta Källare inrymt kontor och butiker. Husets ursprungliga utformning med en liten ljusgård är bevarad och trapphuset med den vita marmortrappan minner om hotelltiden. Fasadernas dekor är en kombination av tidigt 1800-tal och 1920-talets arkitekturideal.

Ytor

  • Total yta:

    110 m2

Utförande

Byggår:

1812

Våningsplan:

3

Planlösning:

Kontoret består av 3 kontorsrum, 1 konferensrum / samlingsrum samt 1 förråd. Liten pentrydel, 1 wc.

Omgivning

Omgivning/natur:

Mer centralt än så här kan det inte bli. Göta Källare är ett blickfång från flera håll – Hotellplatsen, Södra Hamngatan, Slussplatsen och Vallgraven. Tvärs över Drottningtorget ligger Hotell Eggers och Centralstationen och i öster Clarion Hotel Post.

Närservice:

All tänkbar service finns i närheten och ett stort utbud av restauranger, butiker och hotell.

Kommunikationer

De allra flesta spårvagns- och busslinjer trafikerar Brunnsparken/Drottningtorget och i omedelbar närhet ligger Centralstationen med expressbussar, tåg och pendeltåg. Parkeringsmöjligheter finns i Nordstans P-hus och City P-hus.
Slussplatsen 1

Om Higab

Higab är ett fastighetsbolag inom Göteborgs Stad. Vi äger och förvaltar många av husen som är karaktäristiska för staden som till exempel Feskekôrka, Konserthuset, Gamla Ullevi och Stora Teatern. Totalt uppgår fastighetsbeståndet till cirka 300 byggnader om drygt 670 000 kvadratmeter. Vi erbjuder ändamålsenliga lokaler till små och medelstora företag inom både offentlig och privat sektor. Våra kunder finns inom en mängd olika verksamheter, från kultur-och utbildningsinstitutioner till småföretag. Som hyresvärd vill vi vara en långsiktig partner med god service och lyhördhet för ditt företags behov.

Higab

Box 5104

402 23 Göteborg

www.higab.se

Fler annonser från Higab