Flygflottiljens väg 103

SÄVE
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

770 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Lager & logistik
  • Kontor

Stora möjligheter i Säve Depå vid Säve Flygplatsområde

Hyr en egen fastighet! Var med och påverka den bästa lösningen för ditt företag i vår fastighet som ingår i Castellums utvecklingsområde Gateway Säve. Fastigheten kommer att genomgå totalrenovering innan inflyttning.

Ytor

  • Total yta:

    770 m2

Utförande

Planlösning:

Kontorsytor samt lager i markplan med port samt kontor plan 2.

Omgivning

Omgivning/natur:

Vår vision och ambition är att utveckla flygplatsområdet till ett av Nordens modernaste och största logistiknav med ett företagskluster för innovation och utveckling med fokus på hållbara transporter och mobilitet. I dagsläget har vi ca 65 st hyresgäster i området bl a flygverksamhet i form av helikopterflyg - ambulanshelikopter, sjöräddningshelikopter och polishelikopter utgår härifrån. Det finns även tre stycken flygskolor med pilotutbildning, privatflygcertifikat och flygledarutbildning. Ett nystartat svenskt elflygföretag har etablerat sig här som ämnar att utveckla det första svenska elflygplanet till år 2025. Vi har poplulära Aeroseum som granne som är ett upplevelsebaserat aktivitetscenter där man upplever miljön och känslan av flygande farkoster med alla sina sinnen och man får ta del av flygets historia och utveckling. Totalt arbetar ca 400 st personer i de olika verksamheterna. Utvecklingsområdet omfattar närmare 3 miljoner kvadratmeter mark. För den långsiktiga utvecklingen av området krävs nya detaljplaner. Den största delen blir ytor för logistikverksamhet och den delen som ligger närmast flygplatsen kommer att utvecklas vidare som en testbädd för fordon med batteri- och bränslecellsteknik. Det är dessutom verksamheter som kan kopplas till logistikverksamheten. Det kommer byggas många logistikbyggnader. Norr om det enorma logistikområdet på över 140 hektar finns det en solcellspark som uppförts av Göteborgs Energi vilket innebär att vi kan producera väldigt mycket energi lokalt. Denna vill vi kunna hantera och distribuera inom vår logistikverksamhet men även kunna använda för att exempelvis ladda eldrivna fordon Vi räknar med att de nybyggda moderna logistik- och verksamhetslokaler om 800 000 kvm kommer att vara arbetsplats för åtminstone 6 000 personer till år 2030. Vi utreder även möjligheten att utveckla ett område vid Säve depå som boendemiljö. Samma område kan också komma att kompletteras med utbildningsverksamhet och annan service.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringsmöjligheter vid fastigheten.

Närservice:

I området finns vår populära restaurang på Nolvik Hotell och Konferens som erbjuder frukost, lunch och catering.

Kommunikationer

Med buss nr 36 tar man sig enkelt mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Säve Flygplats.
Flygflottiljens väg 103

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Genom att ha egen personal på alla våra orter kan vi erbjuda god service till våra hyresgäster. Castellum har högt satta hållbarhetsmål för alla delar i verksamheten och siktar på 100 % klimatneutralitet senast 2030. En värd bortom det förväntade. www.castellum.se

Fler annonser från Castellum