Postgatan 16

Västra Nordstan , GÖTEBORG
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

320 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

Söker du efter moderna kontorslokaler i historiska kvarter? Nu finns det ett nyrenoverat kontor på 320 kvm på andra våningen med flexibel planlösning.

Mitt i Göteborgs historiska hjärta Västra Nordstan hittar du Postgatan 16. Huset 1902 för familjen Ahrenberg som ett kombinerat kontors- och bostadshus. Arkitekten hämtade inspiration från medeltida borgararkitektur vilket syns på fasadens utformning och det ståtliga hörntornet. Lokalerna totalrenoveras under 2021 och är ett innovationsprojekt för Higab där vi bland annat laserskannar byggnaden och solceller monteras på taket. De tre översta våningarna innehåller kontor med rymliga rum och ljusinsläpp via stora fönster längs med hela kontorets ytterväggar. På Postgatan 16 får ert kontor ett oslagbart läge i ett kvarter med mycket atmosfär, mitt emellan Nordstan och historiska Kronhuset & Kronhusbodarna, och med promenadavstånd till både kommunikationer och innerstadens handel och restauranger. Vill du äta och dricka något gott efter jobbet ligger det en restaurang i husets entréplan. Inflyttning kommer att ske januari 2022. Det finns en ledig lokal kvar så tveka inte att kontakta oss för en visning!

Ytor

  • Total yta:

    320 m2

Utförande

Byggår:

1902

Våningsplan:

2

Planlösning:

Flexibel nyrenoverad kontorslokal på 320 kvm på våning 2 med med kök och lunchrum. Hiss till finns till samtliga våningar.

Omgivning

Omgivning/natur:

Postgatan sträcker sig genom Västra Nordstan, området där Göteborg grundades. Platsen är omgiven av Stora Hamnkanalen, Nordstan, Lilla Bommen och Packhusplatsen.

Närservice:

Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger köpcentret Nordstan och centrala gatustråk med butiker och restauranger.

Kommunikationer

Ett par minuters promenad från Postgatan ligger knutpunkten Brunnsparken och Göteborgs centralstation. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i närliggande köpcentret Nordstan.
Postgatan 16

Om Higab

Higab är ett fastighetsbolag inom Göteborgs Stad. Vi äger och förvaltar många av husen som är karaktäristiska för staden som till exempel Feskekôrka, Konserthuset, Gamla Ullevi och Stora Teatern. Totalt uppgår fastighetsbeståndet till cirka 300 byggnader om drygt 670 000 kvadratmeter. Vi erbjuder ändamålsenliga lokaler till små och medelstora företag inom både offentlig och privat sektor. Våra kunder finns inom en mängd olika verksamheter, från kultur-och utbildningsinstitutioner till småföretag. Som hyresvärd vill vi vara en långsiktig partner med god service och lyhördhet för ditt företags behov.

Higab

Box 5104

402 23 Göteborg

www.higab.se

Fler annonser från Higab