Postgatan 16

Västra Nordstan , GÖTEBORG
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

320 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

Söker du efter moderna kontorslokaler i historiska kvarter? Nu finns det en ledig lokal kvar på 320 kvm på andra våningen med flexibel planlösning.

Mitt i Göteborgs historiska hjärta Västra Nordstan hittar du huset på Postgatan 16. Det byggdes 1902 för familjen Ahrenberg som ett kombinerat kontors- och bostadshus. Arkitekten hämtade inspiration från medeltida borgararkitektur vilket syns på fasadens utformning och det ståtliga hörntornet. Huset är ett innovationsprojekt för Higab där de tre översta våningarna ska bli trivsamma kontor med moderna tekniska lösningar.För tidiga intressenter finns möjlighet att vara med och påverka utformningen. I husets bottenvåning kommer det att bli restaurang. På Postgatan 16 får ert kontor ett oslagbart läge i ett kvarter med mycket atmosfär, mitt emellan Nordstan och historiska Kronhuset & Kronhusbodarna, och med promenadavstånd till både kommunikationer och innerstadens handel och restauranger. Vill du äta och dricka något gott efter jobbet ligger Tyska Bron ett stenkast härifrån. Inflyttning hösten 2021. Just nu finns det bara en ledig lokal kvar så kontakta oss gärna för en visning!

Ytor

  • Total yta:

    320 m2

Utförande

Byggår:

1902

Våningsplan:

2

Planlösning:

Flexibel nyrenoverad kontorslokal på 320 kvm på våning 2 med med kök och lunchrum. Hiss till finns till samtliga våningar.

Omgivning

Omgivning/natur:

Postgatan sträcker sig genom Västra Nordstan, området där Göteborg grundades. Platsen är omgiven av Stora Hamnkanalen, Nordstan, Lilla Bommen och Packhusplatsen.

Närservice:

Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger köpcentret Nordstan och centrala gatustråk med butiker och restauranger.

Kommunikationer

Ett par minuters promenad från Postgatan ligger knutpunkten Brunnsparken och Göteborgs centralstation. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i närliggande köpcentret Nordstan.
Postgatan 16

Om Higab

Higab är ett fastighetsbolag inom Göteborgs Stad. Vi äger och förvaltar många av husen som är karaktäristiska för staden som till exempel Feskekôrka, Konserthuset, Gamla Ullevi och Stora Teatern. Totalt uppgår fastighetsbeståndet till cirka 300 byggnader om drygt 670 000 kvadratmeter. Vi erbjuder ändamålsenliga lokaler till små och medelstora företag inom både offentlig och privat sektor. Våra kunder finns inom en mängd olika verksamheter, från kultur-och utbildningsinstitutioner till småföretag. Som hyresvärd vill vi vara en långsiktig partner med god service och lyhördhet för ditt företags behov.

Higab

Box 5104

40223 Göteborg

www.higab.se

Fler från Higab