Gasverksvägen

Stockholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

1 100 m²

Hyra

Tillträde

Q4 2023

Beskrivning

  • Kontor
  • Kontorshotell & coworking

Stockholms mest unika byggnad i Gasverket

Nu finns möjlighet att flytta in en av Stockholms absolut mest spektakulära byggnader - Gasklocka 5 i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden. Gasklocka 5 var den största högtrycksklockan i Nordeuropa när den togs i bruk 1972. Skalet är fortfarande intakt och dess sfäriska form skapar ett svävande uttryck. För att transformera klockan till ett modernt kontor görs en håltagning med tillägg i glas, stål och betong som ger en unik utsikt mot Klockparken och de stora gasklockorna i tegel. Här finns alla möjligheter att skapa ett helt unikt kontor. Ytan uppgår till totalt ca 1 100 kvm som fördelas på fyra kontorsplan på ca 200-280 m2 samt ett utrymme för förråd/teknik. Gasklocka 5 är också ett hållbart val, utöver att gasklockan återanvänds så är ambitionen att certifiera enligt Miljöbyggnad Guld. Gasklockan ligger i det tidigare industriområdet Gasverket som försåg Stockholm med stadsgas för värme, ljus och matlagning ända fram till 2011. Just nu omvandlas Gasverket från industriområde till en levande del av Norra Djurgårdsstaden. De gamla tegelhusen – de flesta ritade av Ferdinand Boberg - fylls nu med restauranger, kontor, handel, service och kultur. De stora gasklockorna omvandlas till hotell och musikscen. I nästa etapp kommer också mer än 200 bostäder att byggas. Gasverket utvecklas av CA Fastigheter i samarbete med Stockholms Stad. Gasklocka 5 i Gasverket är en byggnad och en miljö som måste upplevas på plats! Kontakta oss så berättar vi mer. Välkommen på visning!

Ytor

  • Total yta:

    1100 m2

Ekonomi

Tillträde:

Q4 2023

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Gasverksvägen

Byggår:

1972

Renoveringsår:

2022

Våningsplan:

5 av 5

Teknisk information

Ventilation:

Kyld tilluft, mekanisk frånluft

Omgivning

Närservice:

Inom Gasverket finns Klätterverket med Matcafé Mätarhuset, Systembolaget samt hyresgästerna Berghs School of Communication, Sandvik Machine Solutions samt Society of Lifestyle. Till sommaren öppnar en restaurang med bageri på det färdigställda torget. Längs Bobergsgatan finns COOP, Apoteket, Blomsterverket, fler restauranger och annan service.

Kommunikationer

T-bana: Röd linje till Ropsten eller Hjorthagen Bussar: 6:an, 75:an, 55:an
Gasverksvägen

Om New Property AB

New Property öppnar nya dörrar i fastighetsbranschen. Vi tror på en holistisk syn på fastigheter där summan är större än delarna. Dels är vi Sveriges största uthyrningskonsult med fokus på Stockholm – vi vet hur en arbetsplats kan driva både välmående, affärskultur, engagemang och resultat. Och dels är vi en av landets främsta specialister på att avyttra och förvärva fastigheter åt våra kunder över hela Sverige. Dessutom är vi en kunskapsbank på analys och utveckling av såväl enskilda fastigheter som hela bestånd.

New Property AB

Nybrogatan 39

114 39 Stockholm

www.newproperty.se

Fler annonser från New Property AB