Makrillen

Centrum , Göteborg
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

72 - 225 m²

Hyra

Tillträde

Under kvartal 1 2021

Beskrivning

  • Butik

Var med och skapa en central mötespunkt i nybyggda lokaler.

Moderna lokaler i gatuplan utmed Artillerigatan i expansiva Gamlestan. Lokalerna har mycket potential med stor flexibilitet att anpassas efter er verksamhet och önskemål. Det kommer bli stora skyltfönster från golv till tak med ca 5 meter i takhöjd. Kvarteret Makrillen som nu uppförs ligger mittemot SKF-huset utmed Artillerigatan. Artillerigatan är redan idag ett handelsstråk och om planen med handelskvarteret i Kulan (District Bearing) förverkligas kommer troligen områdets entré att hamna tvärs över gatan. Framtidens bredband kommer finnas indraget i lokalen - ett höghastighetsnät med öppen fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer.

Övrig information

Övrigt:

Fastigheten ägs av Bostads AB Poseidon och lokalerna hyrs ut av GöteborgsLokaler. Båda bolagen ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen. GöteborgsLokaler äger och förvaltar 160 000 kvm lokaler för vilka bolaget ansvarar för uthyrning, tekniska förvaltning och utveckling av fastigheten. I dessa fastigheter är samtliga ytor lokaler. Bolaget externförvaltar ytterligare 254 000 kvm med annan fastighetsägare. För externförvaltade fastigheter ansvarar GöteborgsLokaler för uthyrning av lokaler, avtalsfrågor, centrumutveckling och för hyresadministration, medan fastighetsägaren ansvarar för den tekniska förvaltningen och underhåll. Sammanlagt omfattar GöteborgsLokalers fastighetsförvaltning 414 000 kvm kommersiella ytor, vilket gör oss till en av Göteborgs största kommersiella fastighetsförvaltare.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Butik 72 225

Ekonomi

Tillträde:

Under kvartal 1 2021

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Gamlestaden 7:22

Byggår:

2019

Omgivning

Omgivning/natur:

Bostadshus som idag präglar stadsbilden i Gamlestaden är byggda från 1910 och fram till 1960. De ursprungliga landshövdingehusen i området byggdes när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De nyare husen i området har samma låghuskaraktär som de äldre och smälter på ett bra sätt in i miljön. Den gamla atmosfären har dröjt sig kvar, och stadsdelen utmärks idag av små butiker, kaféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. I och omkring Gamlestaden finns det en hel del äldre industrier. Mest känd är SKF:s huvudanläggning med dess vackra tegelsiluett som pryder Gamlestadens centrum. Just nu byggs det intensivt i Gamlestaden. Det kommer bli fler bostäder och kanske ett handelskvarter i Kulan. Hela stadsdelen kommer att växa och integreras med staden. Gamlestadens torg har rustats upp och blivit en ny knutpunkt för kollektivtrafiken i Göteborg. Primära marknaden för Gamlestaden är primärområde Gamlestaden med ca 9 700 (2018) boende i området. Stadsdelen står inför en stark expansion och befolkningen i området beräknas öka med ca 3 000 personer fram till 2023. Gamlestaden är knutpunkt för Göta älvdalen, Partille samt nord- och östra Göteborg och är en av de fem knutpunkter som Göteborgs Stad satsar på. I Gamlestaden arbetar ca 10 000 personer och här återfinns bland annat SKF och Mölnlycke Health Care som stora arbetsgivare. I takt med att området växer kommer också antalet arbetande i området att öka. Enligt plan kan 150- 200 000 m² uppföras för handel, kontor och kulturverksamheter.

Närservice:

Ett stort antal verksamheter finns i dag i området. Att etablera sig i en redan befintlig handelsmiljö har sina fördelar genom att få goda grannar som drar till varandras verksamheter. Idag finns dessa verksamheter etablerade i området: Konsum, apotek, videobutik, bilskola, banker, restauranger, bageri & konditori, frisörer, medborgarhus, bibliotek, tandvård, skomakeri, kemtvätt, biluthyrning, kiosk, blommor, orientmat, optiker, bröllopskläder, frukt & grönt samt systembolag. Stadsdelen har en stor del boende och dessutom många verksamheter alldeles inpå knuten.

Kommunikationer

Från centralstation är det lätt att ta sig till Gamlestaden, resan tar 6 minuter. Nyligen invigdes Gamlestadens nya resecentrum som har ökat kapaciteten på kollektivtrafiken markant. Det passerar ca 50 000 personer Gamlestadstorget med spårvagn och buss dagligen. Inpendlingen till Gamlestaden är relativt stor med ca 12 000 inpendlare per dag. I området finns det gott om gång- och cykelbanor. Det är cykelavstånd till Utby med omnejd. Det kommer finnas besöksparkeringar i anslutning till nya köpcentrumet nya Kulan och det finns ett p-hus nära. Dessutom finns det också flera gratisparkeringar runt om på gatorna.
Makrillen