Pirgatan 6

Östra Piren , Karlshamn
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

10 - 400 m²

Hyra

Tillträde

2022-10-01

Beskrivning

  • Kontor
  • Kontorshotell/Coworking

Nytänkande kontorslokaler centralt i Karlshamn intill havet. Konserthall, biograf och restaurang innefattas i en unik nybyggnation.

Vi erbjuder några av marknadens mest unika och nytänkande kontor på Östra Piren, centralt i Karlshamn intill strandpromenaden och havet. En nybyggnation på fyra våningar med unik arkitektur som gifter samman den urbana stadsmiljön med skärgården utanför fönstret. 15 minuters promenad eller 5 minuter med buss från Karlshamns tågstation. På Östra Pirens kreativa mötesplats verkar ett 40-tal företag, 230 anställda och 300 studenter på Blekinge Tekniska Högskola. Vi samarbetar med NetPort Science Park som främjar samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig verksamhet. Detta görs framförallt genom kompetensförsörjning, utvecklingsprojekt och klusterverksamhet inom deras fokusområden digitala medier, energi och intelligenta transportsystem. Östra Piren består idag av tre fastigheter på sammanlagt 12 500 kvm kontorsyta och det är här som nybyggnationen Emigranten på 10 000 kvm byggs och planeras stå klart 2022 med nya arbetsplatser, biograf, konserthall och restaurang. nu växer vi med 10 000 kvm för att skapa plats för nya arbetsplatser, biograf med världsunik bild- och ljudteknik och konserthall för 300 personer. Välkommen att boka in en rundvandring i de nuvarande lokalerna bland hälsofrämjande mötesplatser och nytänkande coworkingmiljöer. Vi berättar om planerna med Emigranten och möjligheterna för dig och ditt företag.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 10 400

Bekvämligheter

Besöksparkering
Dusch
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Restaurang
Telefonbås
Terrass
WC

Ekonomi

Tillträde:

2022-10-01. Nybyggnation pågår

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Emigranten 1

Byggår:

2019

Planlösning:

Här finns både separata kontor och coworkingmiljöer där du sitter tillsammans med andra företag. Stor fokus på gemensamma ytor och funktioner för att uppmuntra till spontana möten och samverkan. Som hyresgäst har du möjligheter att delta i utvecklingen av innehåll och miljö. I byggnaden finns en biograf med två salonger med världsunik bild- och ljudteknik, och en konserthall för 300 personer. Det finns även en förstärkt forskarmiljö i samarbete med Blekinge Tekniska Högskola. Entrétornets toppvåningar har 360-graders vy över staden, skärgården och havet där glastaket även exponerar stjärnhimmeln. På den femte våningen ligger en takterrass med inspirerande miljö.

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Östra Piren ligger på 15 minuters promenad eller 5 minuter med buss från Karlshamns tågstation. Med 1 timmes flyg från Stockholm och 2 timmar med direkttåg till Köpenhamn.

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Ett nytänkande kontor på centralt läge i stan med strandpromenad och badbrygga direkt utanför dörren. Här finns grönområden och småbåtshamn i en pittoresk skärgård. Runt hörnet har du det prisbelönta kallbadhuset, och du når Stortorget inom tio minuter. Karlshamn har en levande lokal handelskultur, och shoppingstråket når du också på tio minuter.

Företag i närheten:

I närmare 20 år har Östra Piren varit en mötesplats där människor och företag samverkar. På området verkar NetPort Science Park som stimulerar utveckling och spridning av kompetens, affärsmöjligheter, utbildning och forskning etc. Blekinge Tekniska Högskola finns i parken med inriktning mot digitala spel, -ljud, -bild och webb. Mötesplatsen har 20 000 årliga besökare, varierande konferens- och möteslokaler samt prisbelönta restauranger. Det är en attraktiv miljö där både hyresgäster och externa parter arrangerar möten och aktiviteter, och möjligheten till utveckling på både individ- och företagsnivå är stor. I Karlshamn hittar du välkända storföretag, en av Sveriges viktigaste hamnar och många aktörer som utvecklats av starka idéer i kombination med ny teknik. Här verkar bland annat företag inom hållbarhet, it, edtech, energi, livsmedel och spelutveckling.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Inom 500 meter finns över 400 parkeringsplatser tillgängliga.

Närservice:

Här finns varierande konferens- och mötesrum, coworkingmiljöer, prisbelönta restauranger och Starbuckskaffe. I huset erbjuds både vaktmästartjänster och receptionsservice. Restaurangerna är utmärkta partners för olika typer av tillställningar, och de erbjuder även catering.

Vägbeskrivning:

Centralt i Karlshamn, intill strandpromenaden och havet. Ett par minuters bilfärd från E22, med avfart 51 och 52. 15 minuters promenad eller 5 minuter med buss från Karlshamns tågstation.

Kommunikationer

15 minuters promenad eller 5 minuter med buss från Karlshamns tågstation. 1 timmes flyg från Stockholm och 2 timmar direkttåg till Köpenhamn. 5 flygplatser inom 2 tim (Ronneby flygplats, 25 min).
Pirgatan 6