Pirgatan 6

Östra Piren, nybyggnation , Karlshamn
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

10 - 400 m²

Hyra

4 000 kr/m²/år. Komplett avtal: inkluderar drift, värme, kyla, el, fastighetsskatt, avfallshantering, städ.

Tillträde

2023-11-01

Beskrivning

  • Kontor
  • Kontorshotell & coworking

Vi kan lova havsutsikt! Kontorslokaler centralt i Karlshamn intill havet. Konserthall, biograf och restaurang innefattas i en unik nybyggnation.

Vi erbjuder några av marknadens mest unika och nytänkande kontor på Östra Piren, centralt i Karlshamn intill strandpromenaden och havet. En nybyggnation på fyra våningar med unik arkitektur som gifter samman den urbana stadsmiljön med skärgården utanför fönstret. 15 minuters promenad eller 5 minuter med buss från Karlshamns tågstation.

På Östra Pirens kreativa mötesplats verkar ett 40-tal företag, 230 anställda och 300 studenter på Blekinge Tekniska Högskola. Vi samarbetar med NetPort Science Park som främjar samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig verksamhet. 
Östra Piren består idag av tre fastigheter på sammanlagt 12 500 kvm kontorsyta och det är här som nybyggnationen Emigranten på 10 000 kvm byggs och planeras stå klart 2023 med nya arbetsplatser, biograf, konserthall och restaurang.

Välkommen att boka in en rundvandring på bygget. Vi berättar om planerna med Emigranten och möjligheterna för dig och ditt företag.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 10 400 4 000

Ytbeskrivning

Nybyggt med inflyttning 2023. Topppmoderna, fräscha kontorslokaler som badar i ljus med utblick över havet och Kastellet.

Bekvämligheter

Besöksparkering
Dusch
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Restaurang
Skyltläge
Telefonbås
Terrass
WC

Ekonomi

Tillträde:

2023-11-01. Nybyggnation pågår

Utgångshyra kr/m2/år:

4000

I hyran ingår:

Värme, skatt, el

Hyresinformation:

Komplett avtal: inkluderar drift, värme, kyla, el, fastighetsskatt, avfallshantering, städ.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Emigranten 1

Byggår:

2019

Planlösning:

Här finns både separata kontor och coworkingmiljöer där du sitter tillsammans med andra företag. Stor fokus på gemensamma ytor och funktioner för att uppmuntra till spontana möten och samverkan. Som hyresgäst har du möjligheter att delta i utvecklingen av innehåll och miljö. I byggnaden finns en biograf med två salonger med världsunik bild- och ljudteknik, och en konserthall för 300 personer. Entrétornets toppvåningar har 360-graders vy över staden, skärgården och havet där glastaket även exponerar stjärnhimmeln. På den femte våningen ligger en takterrass med inspirerande miljö.

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Östra Piren ligger på 15 minuters promenad eller 5 minuter med buss från Karlshamns tågstation. Med 1 timmes flyg från Stockholm och 2 timmar med direkttåg till Köpenhamn.

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Ett nytänkande kontor på centralt läge i stan med strandpromenad och badbrygga direkt utanför dörren. Här finns grönområden och småbåtshamn i en pittoresk skärgård. Runt hörnet har du det prisbelönta kallbadhuset, och du når Stortorget inom tio minuter. Karlshamn har en levande lokal handelskultur, och shoppingstråket når du också på tio minuter.

Företag i närheten:

Just nu utökas Östra Piren med ännu en etapp. Här ges det plats åt än mer “puls”. Fastigheten kommer att rymma biograf, konserthall och restaurang. Dessutom erbjuds toppmoderna och flexibla kontorslösningar för båda separata kontor och coworkingmöjligheter. Fastigheten kommer vara fyra våningar hög och entrétornets toppvåningar kommer att ge en 360-graders vy över staden där glastaket exponerar stjärnhimlen. Femte våningen har en takterrass. På Östra Piren befinner du dig “mitt i smeten”. På området huserar redan ett 40-tal företag och cirka 230 anställda. Dessutom huserar Blekinge Tekniska Högskola och NetPort Science Park här. Hyresgästerna på Östra Piren är allt från internationella koncerner och kluster till startups, egenföretagare och distansarbetare. Vill du befinna dig i händelsernas centrum är detta platsen för dig. Du kan bygga nätverk, få inspiration i nytänkande mötesrum, får ta del av gemensamma servicetjänster och har närhet till hav, vind, vatten och prisbelönta restauranger.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Inom 500 meter finns över 400 parkeringsplatser tillgängliga.

Närservice:

En ny stadsdel i händelsernas centrum Med nybyggnation och expansion växer en ny och vital stadsdel fram. Ta kajaken till jobbet, gå på bio på kvällen efter att du har avnjutit en god middag på någon av de närbelägna restaurangerna. Vill du hellre ta ett dopp i det blå? Kör på! Här finns möjlighet till såväl “vanligt” bad som kallbad under de kyligare delarna av året på Kallbadhuset som ligger nästgårds. Det råder inga tvivel - här kommer vimlet att vimla och möten att mötas!

Vägbeskrivning:

Centralt i Karlshamn, intill strandpromenaden och havet. Ett par minuters bilfärd från E22, med avfart 51 och 52. 15 minuters promenad eller 5 minuter med buss från Karlshamns tågstation.

Kommunikationer

15 minuters promenad eller 5 minuter med buss från Karlshamns tågstation. 1 timmes flyg från Stockholm och 2 timmar direkttåg till Köpenhamn. 5 flygplatser inom 2 tim (Ronneby flygplats, 25 min).
Pirgatan 6