Smedjegatan 10

Sickla , Nacka
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

50 - 163 m²

Hyra

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Butik

Monteringshallen står redo att fyllas med nya verksamheter som vill vara med och skapa ett unikt sammanhang för konst, design och hantverk.

I samma kvarter som Dieselverkstaden har den gamla Monteringshallen – den plats där dieselmotorerna monterades ihop en gång i tiden – fått nytt liv! Istället för dieselmotorer produceras idag bakverk, smycken, keramik, läderhantverk och mycket mer. Och precis som tidigare är det hantverkare med stor kunskap och skicklighet som verkar här. Vid renovering och modernisering av hallen har så mycket som möjligt av den industriella miljön bevarats. Det som sätter prägel är de rustika väggarna av vitmålat tegel, betonggolvet, traversen i taket och detaljer i glas och metall. Takhöjden är magnifik och förutom stora butiksglas ut mot gatan får hallens entresolplan sitt ljus från takfönster. Monteringshallen skall vara en plats där besökaren kan uppleva hantverkarnas skapande, där gränsen mellan produktion och försäljning suddas ut. Som hyresgäst här bjuds du på en kreativ miljö med gemensamma funktioner så som omklädningsrum och pentry. Tillsammans skapar vi också ett par olika event varje år. Marknadsföringen av handelsplatsen uppdateras dagligen och ditt eget varumärke syns, inte bara på plats i hallen, utan även på gemensamma skyltytor och i våra digitala kanaler. Om du är redo att ta ditt hantverk och din försäljning till nästa nivå är du välkommen till oss i Monteringshallen. Tillsammans skapar vi ett unikt sammanhang för konst, design och hantverk!

Övrig information

Övrigt:

Hantverksgalleria med lediga ytor för verkstad, studio, butik och ateljé.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Butik 50 163

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Sicklaön 83:22, Hus 206 (Hus 206)

Planlösning:

Öppna ytor och rymlig takhöjd.

Teknisk information

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Historien är alltid närvarande i Sickla med tydliga årsringar i arkitektur och byggnader som nu rymmer helt nya verksamheter. Sickla har alltid attraherat entreprenörer och idag är stadsdelen arbetsplats för drygt 8 000 människor och 400 företag med en mängd olika inriktningar. De luftiga och modernt utrustade kontoren samsas med Sicklas stora utbud av allt från hotell och kultur till handel och service och nya bostäder i kvarteren på Nobelberget. För den som lever ett aktivt liv väntar naturens nöjen med cykling, kajak i Sickla sjö eller löpning i Nackareservatet. Här finns också Hammarbybacken med skidåkning mitt i stan på vintern och mängder av aktiviteter övriga året.

Närservice:

• Stort utbud av restauranger och caféer, bland annat Urban Deli, Bastard Burgers, Brillo Pizza, Robin Delselius Bageri och kafferosteriet Black Honey Coffee Roasters • I köpkvarteret finns ett av Stockholmsområdets största handels- och serviceutbud • Curanten, ett helt hus dedikerat åt hälsa och välmående med läkare, tandläkare, naprapater, sjukgymnaster, MVC och BVC • I Dieselverkstaden finns ett stort kulturutbud med bland annat biograf, bibliotek, konsthall, kulturverkstäder och teaterscener • Flera gym, Klätterverket, padelbanor, inomhusgolf, fotbollscenter och direkt närhet till Nackareservatet, Sickla sjö och Hammarbybacken • Clarion Collection Hotel Tapetfabriken med 240 rum, restaurang, bar och konferens • Atrium Ljungberg.

Kommunikationer

Tvärbanan: 10 min till Gullmarsplan • Buss: 8 min till Slussen • Cykel: 10 min till Slussen • Bil: Direktaccess till Södra länken och Värmdöleden • Saltsjöbanan: 5 min till Slussens nya terminal (trafikstart 2025) • Nya tunnelbanan: 7 min till T-Centralen (trafikstart 2030).
Smedjegatan 10