Skriv ut

Skapa PDF

Hagkällevägen 2

viskafors

Vård om 800 kvm i Viskafors.

Fakta

Typ av ledig lokal: Övrigt

Information

Beskrivning

Viskafors vårdcentral som drivs av Praktikertjänst och Folktandvård.

Omgivning

Omgivning/natur

Viskafors är en tätort i Borås kommun. Den består av två sammanvuxna samhällen: det egentliga Viskafors i Kinnarumma församling samt Svaneholm i Seglora församling. Viskafors kommundel omfattar Kinnarumma och Seglora församlingar och gränsar söderut till Marks kommun och västerut till Bollebygds kommun.

Närservice

Viskafors är en tätort i Borås kommun. Den består av två sammanvuxna samhällen: det egentliga Viskafors i Kinnarumma församling samt Svaneholm i Seglora församling. Mindre utbud av handel och service finns i Viskafors, och allt finns i Borås en buss bort.

Kommunikationer

Viskafors har fått sitt namn efter Viskan som rinner genom samhället. Viskafors utvecklades från 1800-talet och framåt till en klassisk svensk bruksort inom textil- och gummiindustri. Det var det gynnsamma läget vid Viskan som gav orten dess industrier. Efter industrinedläggningar från 1970-talet och framåt har samhället alltmer blivit ett pendlarsamhälle till Borås.

Övrig information

Övrigt

I Viskafors finns också Storsjön, där det finns fina vandringsleder. I Storsjön bor också en släkting till Storsjöodjuret, allmänt kallad Miniviska.

Hagkällevägen 2
Sökhjälp