Skriv ut

Skapa PDF

Gamlestadsvägen 3, Gamlestaden

göteborg

Fin hörnlokal i fastighetens entréplan med egen ingång från gatan.

Fakta

Typ av ledig lokal: Butik, Kontor
Storlek: 190 m²
Karta

Information

Beskrivning

Fin hörnlokal i fastighetens entréplan med egen ingång från gatan. Det finns flera fönster ut mot Gamlestadsvägen och Gamlestadens Fabriker vilket gör att lokalen har fint ljusinsläpp från väster. Lokalen har en bra grundstandard och passar bra som butik, kontor eller showroom för det mindre bolaget. Att ta sig till området är smidigt då fastigheten ligger intill Gamlestads torg som är en av Göteborgs större knutpunkter.

Utförande

Byggår

1940

Våningsplan

1

Ytor Max Kr/m2/år
Butik 190

Omgivning

Omgivning/natur

Gamlestaden är ett av Göteborgs äldsta områden med en rik industriell historia med sockerbruk och väveri under 17- och 1800-talen. Gamlestads torg ligger 2 kilometer nordost om centrala Göteborg och har ett mycket strategiskt läge med närheten till Centralstationen och Göteborgs östra stadsdelar. Det tar endast 6 minuter med spårvagn från Göteborgs centralstation. Här rinner Säveån mot sitt utlopp i Göta Älv och landshövdingehusen i området skapar en gemytlig stadsbild. De närmaste 10 åren kommer det att ske stora förändringar i Gamlestaden då den kommer förtätas och växa ihop med Göteborgs centrum. I närområdet etableras hotell, butiker, restauranger och bostäder, vilket skapar en modern och levande blandstad dygnets alla timmar.

Parkeringsmöjligheter/garage

Fastigheten har ca 400 parkeringsplatser som används både som betalparkering och parkering till hyresgäster med parkeringstillstånd. Under fastigheten finns två parkeringsgarage med tillhörande 10 respektive 35 parkeringsplatser.

Närservice

Gamlestaden och Gamlestadens fabriker har tillsammans ett rikt utbud med flera lunchrestauranger, mataffär, vårdcentral, gym, konditori, salladsbarer och caféer.

Kommunikationer

På andra sidan Säveån ligger den nya kollektivtrafiksknutpunkten Gamlestads torg. Härifrån avgår spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11, bussarna 58, 78, 167 och 519 samt pendeltågen mellan Göteborg-Vänersborg och Göteborg-Ale. Ännu närmare finns hållplatsen Kristinedal där buss 58 och 519 stannar. Till Gamlestaden åker man smidigt med bil. Stadsdelen ligger i direkt anslutning till de stora lederna E45, E20 och E6.

Länkar

Gamlestadsvägen 3
Sökhjälp