Skriv ut

Skapa PDF

Västra Trädgårdsgatan 15, City

stockholm

Tändstickspalatset - kontor & medlemsklubb. Nyrenoverat kontor14 kvadrat vakant from 1 april - Välkommen på visning!

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor, Kontorshotell
Hyra: 2200 kr/kvadrat/månad
Storlek: 14 - 14 m²
Karta

Information

Beskrivning

Tändstickspalatset är en fastighet som, när du väl passerat den fantastiska portriken, får dig att känna att du befinner dig någon helt annanstans än mitt i storstadsvimlet. Den knappa 6000 kvm stora och 5 våning höga fastigheten rymmer förutom kontors- & arbetsplatser, ett mötesplan med bl a en exklusiv liten hörsal. Ivar Kreugers gamla bank fungerar som restaurang för husets gäster. I källaren har alla hyresgäster tillgång till gym med personlig tränare. För dig som vill ha din arbetsplats i Palatset erbjuds följande möjligheter: Du kan hyra ett privat kontor i varierande storlek på Bolaget. Detta är att jämföras med ett uppgraderat kontorshotell. Rummet möblerar du upp på egen hand eller så hjälper vi dig. Möjlighet till mindre möten, upp till 8 personer, erbjuds i Bolagets mötesrum. Trådbunden samt trådlös uppkoppling finns på alla ytor. Reception och värdinnor på planet finns alltid närvarande för att underlätta din vardag. Om du vill arbeta på ett för Sverige helt nytt sätt, så ansöker du om att bli medlem i Klubben. Vi välkomnar alla, oavsett bransch. Här får du möjlighet att som medlem sitta och arbeta i Ivar Kreugers styrelserum och ha informella möten i hans gamla kontorsrum. Formella mötesrum i anslutning till Klubben, bokas för varje tillfälle. Du kan hyra privata kontor eller signa upp för ett lounge medlemskap. Medlemskapen på Klubben ser olika ut och vårt mest flexibla medlemskap heter OUT OF TOWN. Det riktar sig till företagare som behöver en mötesplats i city eller ett kontor mer sporadiskt. I vårt fantastiska kök dukar vi fram både frukost och lunch för våra medlemmar. Detta är bara ett axplock av de möjligheter som erbjuds dig som medlem i Klubben. https://www.youtube.com/watch?v=mZtE8cQ0rq4.

Utförande

Byggår

1928

Renoveringsår

2015

Antal rum

41

Planlösning

Vakant kontor, 14 kvadrat from 1 april. Hyra 30 800 kr / mån ex moms. Ett fint kontor för 1-2 personer, omöblerat.

Teknisk information

Uppvärmning

Fjärrvärme

Hiss

Ja

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 14 14

Ekonomi

Hyra

2200 kr/kvadrat/månad

I hyran ingår

Värme, skatt, el

Omgivning

Omgivning/natur

Ett stenkast från Kungsträdgården.

Parkeringsmöjligheter/garage

Parkeringshus i Gallerian och NK.

Kommunikationer

Tunnelbana T-Centralen, Kungsträdgården och Östermalmstorg. Ett flertal busslinjer finns i området samt spårvagn till Djurgården

Vägbeskrivning

Västra Trädgårdsgatan löper mellan Hamngatan och Operahuset, Tändstickspalatset ligger, sett från Hamngatan och NK´s huvudentré, 100 m in på gatan.

Övrig information

Övrigt

Tändstickspalatset skulle byggas snabbt. Ivar Kreuger, en gång världens rikaste man, behövde ett monument över sin framgång. En byggnad som speglade hans ställning till det moderna och hans goda smak. Huset byggdes därför ovanligt fort mellan 1926-1928 av ett sorts "dream team" bestående av arkitekter, formgivare och konstnärer. Grünewald, Milles, Tengbom och Malmsten. Namn som än idag förknippas med god stil och klass. Idag är Tändstickspalatset återigen en plats för Sveriges främsta företagare och förnyare. Precis som på 20-talet är det ett slags bevis på Sveriges ställning internationellt och ett monument över att allt är möjligt.

Västra Trädgårdsgatan 15
Sökhjälp