Skriv ut

Skapa PDF

Västra Trädgårdsgatan 15, City

stockholm

Tändstickspalatset är en arbetsplats med klass fast på ett nytt och spännande sätt. Unikt tillfälle - ledigt enskilt kontor om 82kvadrat på Bolaget.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor, Kontorshotell

Hyra: 1500 kr/kvadrat/månad.

Storlek: 82 m²

Karta

Information

Beskrivning

Tändstickspalatset är en fastighet som, när du väl passerat den fantastiska portriken, får dig att känna att du befinner dig någon helt annanstans än mitt i storstadsvimlet. Den knappa 6000 kvm stora och 5 våning höga fastigheten rymmer förutom kontors- & arbetsplatser, ett mötesplan med bl a en exklusiv liten hörsal. Ivar Kreugers gamla bank fungerar som restaurang för husets gäster. I källaren har alla hyresgäster tillgång till gym med personlig tränare. För dig som vill ha din arbetsplats i Palatset erbjuds följande möjligheter: Du kan hyra ett privat kontor i varierande storlek på Bolaget. Detta är att jämföras med ett uppgraderat kontorshotell. Rummet möblerar du upp på egen hand eller så hjälper vi dig. Möjlighet till mindre möten, upp till 8 personer, erbjuds i Bolagets mötesrum. Trådbunden samt trådlös uppkoppling finns på alla ytor. Reception och värdinnor på planet finns alltid närvarande för att underlätta din vardag. BOLAGET. Unikt tillfälle - vi har ett ledigt enskilt kontor om 82 kvadrat på Bolaget med egen entré. Boka visning marie@lundqvist-lindqvist.se. Om du vill arbeta på ett för Sverige helt nytt sätt, så ansöker du om att bli medlem i Klubben. Vi välkomnar alla, oavsett bransch. Här får du möjlighet att som medlem sitta och arbeta i Ivar Kreugers styrelserum och ha informella möten i hans gamla kontorsrum. Formella mötesrum i anslutning till Klubben, bokas för varje tillfälle. Behöver du en egen arbetsplats, hyr du ett skrivbord i ett rum tillsammans med andra företagare. Om du har behov av att arbeta ostört under en period, finns möjlighet att hyra ett privat kontor för dig och dina kollegor. I vårt fantastiska kök dukar vi fram både frukost samt lunch för våra medlemmar. Vill du äta lunch med gäst, bokas bord i baren. Detta är bara ett axplock av de möjligheter som erbjuds dig som medlem i Klubben.

Utförande

Byggår: 1928

Renoveringsår: 2015

Antal rum: 41

Planlösning: Enskilt kontor om 82 kvadrat med 3 rum och hall med egen ingång, skrivbordsplatser samt medlemsytor ca 800 kvm.

Övrigt

Övrigt: Tändstickspalatset skulle byggas snabbt. Ivar Kreuger, en gång världens rikaste man, behövde ett monument över sin framgång. En byggnad som speglade hans ställning till det moderna och hans goda smak. Huset byggdes därför ovanligt fort mellan 1926-1928 av ett sorts "dream team" bestående av arkitekter, formgivare och konstnärer. Grünewald, Milles, Tengbom och Malmsten. Namn som än idag förknippas med god stil och klass. Idag är Tändstickspalatset återigen en plats för Sveriges främsta företagare och förnyare. Precis som på 20-talet är det ett slags bevis på Sveriges ställning internationellt och ett monument över att allt är möjligt.

Övrigt

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hiss: Ja

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 82

Ekonomi

Hyra: 1500 kr/kvadrat/månad.

I hyran ingår: Värme, skatt, el

Omgivning

Omgivning/natur: Ett stenkast från Kungsträdgården.

Parkeringsmöjligheter/garage: Parkeringshus i Gallerian och NK.

Kommunikationer: Tunnelbana T-Centralen, Kungsträdgården och Östermalmstorg. Ett flertal busslinjer finns i området samt spårvagn till Djurgården.

Vägbeskrivning: Västra Trädgårdsgatan löper mellan Hamngatan och Operahuset, Tändstickspalatset ligger, sett från Hamngatan och NK´s huvudentré, 100 m in på gatan.

Sökhjälp