City
| Stockholm

Favorit Dela

Västra Trädgårdsgatan 15

Unik chans att hyra ett eget kontor i Tändstickspalatset. Boka visning marie@kapitel8.se. Nyrenoverat kontor om 14 kvadrat med en egen ingång.

 • Kategori:

  Kontor, Kontorshotell/Coworking

 • Hyra:

  2100 kr/kvadrat/månad

 • Storlek:

  10 - 14 m²

Tändstickspalatset är en fastighet som, när du väl passerat den fantastiska porten, får dig att känna att du befinner dig någon helt annanstans än mitt i storstadsvimlet. Den knappa 6000 kvm stora och 5 våning höga fastigheten rymmer förutom kontors- & arbetsplatser, ett mötesplan med bl a en exklusiv liten hörsal. Ivar Kreugers gamla bank fungerar som restaurang för husets gäster. I källaren har alla hyresgäster tillgång till gym med personlig tränare. För dig som vill ha din arbetsplats i Palatset erbjuds följande möjligheter: Du kan hyra ett privat kontor i varierande storlek. Detta är att jämföras med ett uppgraderat kontorshotell. Rummet möblerar du upp på egen hand eller så hjälper vi dig. Möjlighet till mindre möten, upp till 8 personer, erbjuds i mötesrum. Trådlös uppkoppling finns på alla ytor. Reception och värdinnor på planet finns alltid närvarande för att underlätta din vardag. Vi har ett fåtal lediga enskilda kontor om 10, 14 och 23 kvadrat. Boka visning med marie@kapitel8.se Om du vill arbeta på ett för Sverige helt nytt sätt, så ansöker du om att bli medlem i Klubben. Vi välkomnar alla, oavsett bransch. Här får du möjlighet att som medlem sitta och arbeta i Ivar Kreugers styrelserum och ha informella möten i hans gamla kontorsrum. Formella mötesrum i anslutning till Klubben, bokas för varje tillfälle. Behöver du en egen arbetsplats, hyr du ett privat kontor på Klubben. I vårt fantastiska kök dukar vi fram både frukost och lunch för våra medlemmar. Vill du äta en affärslunch med gäst, bokar vi bord till dig i Ivars matsal. Detta är bara ett axplock av de möjligheter som erbjuds dig som medlem i Klubben. Som hyresgäst hos oss eller medlem i Klubben ingår tillgång till gym i källaren med dusch och bastu samt möjlighet att boka PT och massage. https://www.youtube.com/watch?v=mZtE8cQ0rq4
 • Total yta

  14 m2

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 10 14

Service och bekvämligheter


Ekonomi

I hyran ingår:

Värme, skatt, el


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Tändstickspalatset, Spekten 8

Byggår:

1928

Renoveringsår:

2015

Antal rum:

24

Planlösning:

Nyrenoverade privata kontor i Tändstickspalatset med tillgång till gemensamma loungeytor, matsal och kök.


Teknisk information

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Hiss:

Ja


Omgivning

Omgivning/natur:

Ett stenkast från Kungsträdgården.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringshus i Gallerian och NK.

Kommunikationer:

Tunnelbana T-Centralen, Kungsträdgården och Östermalmstorg. Ett flertal busslinjer finns i området samt spårvagn till Djurgården.

Vägbeskrivning:

Västra Trädgårdsgatan löper mellan Hamngatan och Operahuset, Tändstickspalatset ligger, sett från Hamngatan och NK´s huvudentré, 100 m in på gatan.


Övrig information

Övrigt:

Tändstickspalatset skulle byggas snabbt. Ivar Kreuger, en gång världens rikaste man, behövde ett monument över sin framgång. En byggnad som speglade hans ställning till det moderna och hans goda smak. Huset byggdes därför ovanligt fort mellan 1926-1928 av ett sorts "dream team" bestående av arkitekter, formgivare och konstnärer. Grünewald, Milles, Tengbom och Malmsten. Namn som än idag förknippas med god stil och klass. Idag är Tändstickspalatset återigen en plats för Sveriges främsta företagare och förnyare. Precis som på 20-talet är det ett slags bevis på Sveriges ställning internationellt och ett monument över att allt är möjligt.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

Marie Elmlund

Uthyrningsansvarig

Marie Elmlund

marie@kapitel8.se

+46 VISA NR +46 76 677 22 41

Marknadsförs av Kapitel 8
Västra Trädgårdsgatan 15
11153 Stockholm
kapitel8.se
Västra Trädgårdsgatan 15