Favorit Dela

PROFFESIONAL TOOLS BY ESSENCE! Anrikt och välrenommerat företag inom glasbranschen säljes.

 • Kategori:

  Handel/e-handel

 • Pris:

  1 950 000 kr

 • Omsättning:

  6 300 000 kr

 • Län:

  Kalmar

Essemce AB är en ledande och sedan 1947 välrennomerad leverantör av högkvalitativa handverktyg och kvalificerade produktionsmaskiner till Glasindustrin både globalt och lokalt. Ägaren önskar nu av åldersskäl avyttra verksamheten i form av aktierna i bolaget.

Ekonomi

Pris:

1 950 000 kr

Intäkter:

6 300 000 kr


Utförande

Bransch:

Handel/e-handel

Verksamhet:

Produkter och produktsortiment Bolagets produktsortiment omfattar både egentillverkade och inköpta produkter av hög kvalité. Produktionen och utveckling av egna produkter sker i bolagets förhyrda lokaler i Lindås, Emmaboda kommun. Bolaget arbetar också med rekonditionering av begagnade glasmaskiner för vidare försäljning över hela världen. Bolagets artikelregister för handel upptar cirka 2 000 artiklar, varav insatsvaror 1 700 och verktyg 300 artiklar. Produktsortimentet har löpande breddats för att kompensera för den strukturomvandling som drabbat branschen. Kunder och marknadsföring Kundregistret omfattar ca 600 aktuella kunder fördelade på 46 länder, varav 27 Europeiska länder. Bolaget är välkänt inom branschen. Marknadsföring och försäljning sker via företagets kontor, personliga kontakter,mässdeltagande samt via Webbshopen www.essemce.se Lokaler Bolaget hyr ändamålsenliga och moderna lokaler i Lindås. Hyresavtalet är positionerat för försäljning av Bolaget. Köpoption av fastigheten finns om det skulle vara av intresse för en ny ägare. Nyckeltal Bolagets omsättning är för 2015 budgeterad till 6,3 msek. Balansomslutningen var 2014 4,4 msek och eget beskattat kapital är drygt 1,8 msek. Inventerat lagervärde är 2,2 msek vid senaste bokslutet.


Varför är detta en bra investering?

Essemce AB har en stabil position som en pålitlig leverantör med högkvalitativa produkter och hög affärsmoral, varför kunderna i högsta grad är återkommande. Sammantaget med en lång historik, ett välkänt varumärke med gott renommé och stabil verksamhetsfilosofi är Bolaget nu väl positionerat för en god tillväxt och avkastning för en ny ägare.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

Dan Edlund

Dan Edlund

dan.edlund@lania.se

070 VISA NR 070 331 20 04

Marknadsförs av Länia Företagsförmedling Aktiebolag
Solna Torg 19, 5tr
17145 Solna
lania.se