Tegelviksslingan 20

Södermalm , Stockholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

30 m²

Hyra

4 400 kr/m²/år. Kostnader för el, städ, fastighetsskatt samt moms tillkommer då fastigheten är momsbelagd.

Tillträde

Omgående

Beskrivning

  • Kontor

Magnifik utsikt i 1700-tals Malmgård på Södermalm.

OMGIVNING OCH UTSIKT
Detta kontor finns i Patons Malmgård som är beläget nedanför Fåfängan.
Läget är lugnt och stillsamt och bryts bara när båtar lägger till och från hamnen. Utsikten är över inloppet till Stockholm och vi ser Kastellholmen Skeppsholmen, Djurgården, Prins Eugens Waldemarsudde och alla båtar som passerar.

KONTORET I HUSET
Kontoret är beläget en trappa upp och består av ett kontorsrum samt två förråd.
I entréplan finns ett vackert gemensamt kök/pentry ett showroom och en lounge, samt vårt kontor (Wallrite Scandinavia AB) våra gemensamma toaletter och ett duschutrymme.

VI SOM FINNS I HUSET
Vi som hyr Patons Malmgård och hyr ut den här lokalen, vi arbetar med whiteboardlösningar för skolor och kreativa företag. Även ett filmproduktionsbolag, två fotografer samt en förening hyr kontor hos oss. Kreativitet och högt till tak på många sätt präglar stämningen här. 

TOTALRENOVERING 2015
När lokalerna på entréplan och första våningen renoverades togs gamla golv fram och behandlades. Det lades nya furugolv i samma stil och anda där det behövdes.Tapeter är noggrant utvalda och och snickerier omsorgsfullt målade i samråd med Stadsmuseet. Arkitektfirman E.L.E-arkitekter har lyssnat på huset och tagit fram och förstärkt en Gustaviansk anda.

LÄS MER
Om Patons Malmgård på www.patonsmalmgard.se

Övrig information

Övrigt:

Bredband, EL och Städning är kostnader som tillkommer utöver hyran för själva lokalen.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 30 4 400

Ytbeskrivning

Kontoret har två stora fönster med utsikt mot norr och över vattnet ser man på andra sidan bl.a. Gröna Lund, Skeppsholmen, Kastellholmen, Beckholmen och Djurgården. Kontoret är beläget i i Malmgårdens mittersta del. Svalt och skönt varma sommardagar. På samma våningsplan finns en södervänd balkong där vi varma vårdagar gärna sitter ute, tar en kaffe och njuter av solen. Entrén och trapphuset är gemensam för alla som hyr kontor i Patons Malmgård. Vi har också ett gemensamt kök/pentry, gemensamma toaletter och dusch.

Bekvämligheter

Balkong
Dusch
Fiberanslutning
Konferens
Mötesrum

Ekonomi

Kontraktlängd:

Långtidskontrakt

Kontrakttyp:

Andrahandskontrakt

Kontraktbeskr.:

Wallrite Scandinavia AB hyr fastigheten av Stockholms Hamnar AB, med entré från fastighetens södra sida. Logent och Securitas hyr souterrängdelen, med entréer på husets hamnsida. Wallrite hyr ut sammanlagt fyra kontor i fastigheten.

Tillträde:

Omgående. Enligt överenskommelse

Prisinformation:

Kontorsfastigheten är momsbelagd, vilket innebär att moms tillkommer.

Utgångshyra kr/m2/år:

4400

I hyran ingår:

Värme

Hyresinformation:

Kostnader för el, städ, fastighetsskatt samt moms tillkommer då fastigheten är momsbelagd.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Del av Södermalm 11:23

Byggår:

1779

Renoveringsår:

2015

Våningsplan:

2 av 3

Antal rum:

1

Planlösning:

Kontoret är beläget en trappa upp från entréplanet och entrén till kontoret ligger i det gemensamma trapphuset.

Teknisk information

Uppvärmning:

Vattenburen värme

Lokalen kan nås via:

Patons Malmgård är nåbar via väg 222 från Nacka Värmdö. Från söderort: Södra länken, avfart Sickla och sedan följ vägen mot Stadsgården. Från norr/väst: Tag Söderleden / Stadsgårdsleden och sväng ner Tegelviksslingan vid Vikingterminalen.

Ventilation:

Komfortkyla

Omgivning

Omgivning/natur:

Patons Malmgård ligger vid foten av Fåfängan med restaurang och utsiktsplats. Kontoret bjuder på en magnifik utsikt över inloppet till Stockholm. Promenad och joggingvägar finns utmed vattnet, över Danviksbron, hela Hammarby Sjöstad och så förstås Vita Bergsparken som ligger på gångavstånd.

Företag i närheten:

I vår omedelbara närhet finns Logent som ansvarar för hamnlogistiken samt Securitas som också arbetar för hamnen och kontroll av de transportfordon som skall med färjorna. De finns i Patons Malmgårds souterrängvåning och har egen ingång från hamnen. Vikingterminalen och Viking Line-båtar samt Kryssningsfartyg mestadels under sommarmånaderna. Det byggs ett helt nytt bostadsområde vid Barnängen och här finns redan idag såväl företag som restauranger och som ligger på gångavstånd. Likaså Vita Bergsparken NoFo och SoFo.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Stockholms Stad erbjuder möjlighet att hyra P-plats i P-hus Viking.

Närservice:

Gångavstånd till Restauranger och Butiker på Folkungagatan / Bondegatan. Hammarby Sjöstad på cykelavstånd / promenadavstånd. Till Sickla köpcenter tar det fem minuter med bil. Till Nacka Forum tar det 10 minuter med bil eller buss.

Vägbeskrivning:

Patons Malmgård ligger i Stockholms Hamnområde Masthamnen nära Vikingterminalen. Fasaden är putsad i en tegelröd färg och är det större av de två 1700-talshusen i Masthamnen. Besöksparkering finns i Parkeringshuset Viking och parkeringen tillhör Stockholms Stad. Det tar ca 3 minuter att promenera från detta parkeringshus till Patons Malmgård. Entrén till Patons Malmgård ligger ovanför hamnen på husets södra sida. Dit leder det en gångstig från busshållplats Londonviadukten. Från hamnsidan tar man trapporna upp som finns mellan det mindre gula huset (Lundins villa) och det större tegelröda huset som alltså är Patons Malmgård. Visning bokas i förväg.

Kommunikationer

Samtliga Nackabussar samt buss 53 och 76 stannar vid hpl Londonviadukten. Därifrån är det två minuters gångväg till Patons Malmgård.
Tegelviksslingan 20