Tips för dig som skapar annonser för lokaler, fastigheter, tomter eller företag

Här ger vi några tips om vad du bör tänka på för att göra så bra annonser som möjligt.

Att välja bilder

Det viktigaste tipset när det gäller bilder är: Lägg till en bild! Bilder är väldigt bra informationsbärare och användarna vill alltid få en uppfattning om objektet. Lägg därför till bilder till dina annonser och gärna många. Våra undersökningar visar att annonser med bild får mer än dubbelt så många klick som de utan bild. Egentligen är det bara att titta i en träfflista, det ser inte särskilt intressant ut med ett objekt utan bild. Bilder lockar till sig intresset. För att ditt objekt ska komma till sin rätt ska bilderna som du lägger till vara liggande och högupplösta. Det innebär minst 950 bildpunkter breda. Du får gärna lägga till större bilder än så.

Proffsfotograf

Självklart är det bästa att använda professionellt tagna bilder. Med tanke på vilka kostnader det innebär att t.ex. inte hyra ut sin lokal kan det vara väl investerade pengar att ta hjälp av en professionell fotograf.

Nöj dig inte med en halvbra bild

Det kanske är enklare sagt än gjort att ta bra bilder. Fundera på vad det är en eventuell kund kan vara intresserad av. Använd en bra kamera och se till att du har bra ljus. Kameran i mobiltelefonen räcker sällan. Ta både interiör- och exteriörbilder. Ta bilder på detaljer som kanske är intressant eller bara vackra. Ta flera bilder från olika vinklar som beskriver din lokal eller fastighet. En bild på ett tomt kontorsrum ser inte så roligt ut. Du kanske har möjlighet att ta bilder innan din gamla hyresgäst har flyttat ut? Ta många bilder så har du många att välja bland när du är tillbaka på kontoret. Tänk också på att bilderna och kvalitén på bilderna också påverkar hur ditt varumärke uppfattas av användarna.

Visa ditt objekt med en film

Film gör ditt objekt lite mer spännande och ger en bättre känsla för objektet. En film skapar bättre förståelse för planlösningen, men kan lika gärna användas för att berätta om en viss stadsdel eller område. Du har möjlighet att visa flera filmer på dina annonser och kan lägga till filmer via vårt onlinesystem eller ett mäklarsystem.

Att skriva annonstexten

En bra annonstext är kanske inte det enklaste att få till, men egentligen behöver det inte vara så krångligt. Ett bra tips är att försöka tänka sig in den sökandes situation. Vad vill de veta? Om det gäller en text till en annons för en hyresledig lokal, kan du vara ganska säker på att den som letar inte är särskilt insatt i branschen. Då gäller det att vara pedagogisk och hålla texten enkel. Ofta är det ganska torra faktauppgifter som du ska formulera på ett trevligt och lättillgängligt sätt. Överdrivet ”säljiga” texter genomskådas oftast och får omvänd effekt än den man har tänkt sig.

Den säljande beskrivningen är viktig

På Objektvision är den säljande beskrivningen väldigt viktig, framför allt om du annonserar med Plus- eller Ranking-paket. Då visas den säljande beskrivningen i träfflistan och du har goda chanser att locka in användaren på din annons om du bara kan väcka deras nyfikenhet. En kortfattad, kärnfull text som med några få ord beskriver objektet är vad som behövs. Sedan kan fylla din annons med mer utvecklade fakta och relevant information. Kom ihåg att de som söker vill veta så mycket som möjligt om ditt objekt. Det är inte så att de i högre grad kommer kontakta dig om du medvetet utelämnar information.

Tänk också på att det inte bara är på Objektvision som din text är viktiga. Annonsen kommer att indexeras av Google vilket betyder att människor som söker på Google också kommer att kunna hitta din annons om de söker på några av de ord som finns i din annons. Därför är textinnehållet oerhört viktigt.

Till sist, använd ett rättstavningsprogram och låt någon hjälpa dig att korrekturläsa din text.

Tänk på helheten

Bra, relevant information är A och O för att du ska få besökare till dina annonser. Hur dina annonser ser ut avgör också hur ditt företag uppfattas. En annons på Objektvision är inte bara en annons för ett specifikt objekt. Det är även marknadsföring för ditt företag och ditt varumärke. Självklart vill du då ge ett så bra intryck som möjligt. Hur dina annonser och bilder då ser ut är en mycket viktig del i hur du marknadsför ditt företag. I längden vinner du på bra bilder, rättstavade texter, aktuella och uppdaterade annonser.

Sökhjälp