Bryggargatan 8B

City , Stockholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

53 m²

Hyra

Tillträde

Kan ske omgående

Beskrivning

  • Kontor

Nyrenoverat litet takkontor i unikt gammalt Klarakvarter med oslagbart centralt läge.

Välkommen in till detta nyrenoverade lilla takvåningskontor om 53 kvm. Lokalen har nyligen renoverats och fått ny ventilation, nya armaturer, nya ytskikt i form av nytt trägolv, ny färg på väggarna och nytt kakel/klinker på WC. Ett nytt pentry har satts in med klassiska vita, släta luckor med integrerad diskmaskin, micro och bänkkyl. Planlösningen består av ett riktigt stort öppet rum med en wc i mitten och pentry mot gården. Lokalen är belägen på 3 trappor, trapphuset har hiss men trappsteg förekommer upp till entrédörren från gatan, dock finns alternativ väg utan trappsteg om man tar vägen över gården. Läget är oslagbart med närhet till allt. 

Att få se ett Klarakvarter inifrån är en upplevelse få förunnat. Innergården är en verklig oas med bl a äkta kastanj och flertalet sittgrupper och kan exklusivt nyttjas av dig som hyresgäst. 

Fastigheten ligger i ett toppenläge med all tänkbar service runt knuten, mittemellan Vasagatan och Drottninggatan. Det är endast några få minuters promenad från Stockholms Central och Arlanda Express, fördelaktigt för företaget som har inresande kunder eller personal.

Övrig information

Övrigt:

Lammet 16 är ett unikt äldre Klarakvarter, ett stycke kulturhistoria mitt i city! Kvarteret är ett av få som finns kvar i citykärnan efter Stockholms citys reglering och rivningsvåg kring mitten av förra århundradet. Bebyggelsen i kvarteret avspeglar stadens utveckling med verksamheter och boendeförhållande och består av ett myller av byggnader som hålls samman med en sammanhängande, vindlande gård. Uppförandet av byggnaderna sträcker sig över århundraden, de äldsta delarna är från mitten av 1700-talet och det nyaste från 1980-talet, merparten är dock från mitten/slutet av 1800-talet. Byggnaden som denna lokal ligger i uppfördes 1833 och är grönklassad. Att gå in på fastighetens gårdar är något särskilt, att befinna sig mitt i Stockholm city och uppleva den småskaliga, tysta och lugna miljö som finns där nu. Man får en viss förnimmelse av de olika verksamheter som har pågått på de många gårdarna och i byggnaderna.

Ytor

  • Total yta:

    53 m2

Ytbeskrivning

Helrenoverad lokal med nytt trägolv, nymålade väggar, nya belysningsarmaturer, nytt pentry och ny RWC med helkaklade väggar och golv.

Ekonomi

Kontraktlängd:

Långtidskontrakt

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

Kan ske omgående

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Lammet 16

Byggår:

1833

Våningsplan:

3

Planlösning:

Ett stor öppen yta med takfönster, pentry i ena hörnet och centralt placerad RWC med dusch.

Dokument

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Trappsteg förekommer. Hiss upp till våningsplanet.

Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage:

Flertalet parkeringshus i närområdet, bl a Citygaraget i Åhlénshuset, Hötorgsgaraget och Continentalgaraget.

Närservice:

Citykärna med alla urbana kvalitéer. Lokalen ligger med "allt" runt hörnet: restauranger, caféer, hotell, shopping, konserthus, kommunikationer, biografer, gym, konferensanläggningar. Trots detta är det ett tyst och lugnt läge.

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer i närområdet; lokalen är belägen på några minuters promenadavstånd från Stockholms centralstation med T-bana, pendeltåg, fjärrtåg samt Arlanda Express.
Bryggargatan 8B