Ångbåtsbron 1

CBD , Malmö
PDF Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
PDF
Yta

370 m²

Hyra

Tillträde

Diskuteras

Beskrivning

  • Kontor

Första parkett vid kajkanten! Magiskt läge för ert framtida kontor på Ångbåtsbron med fantastisk utsikt och närhet till centrum. Välkommen!

Nu finns en unik möjlighet att hyra kontorslokaler i fastigheten Ångbåtsbron. På ett fantastiskt läge i Malmö, dessutom prisvinnande för banbrytande arkitektur, kan ni nu skapa en arbetsplats där havet ger ro i sinnet och utrymme för kreativitet - mitt i stan.

I Ångbåtsbron finns 9000 kvm kontorsyta fördelat på åtta våningar. På varje våning finns utöver arbetsplatser flera mötesrum av olika storlek, besöksyta/reception och personalutrymmen som kapprum, matsal, lounge-/pausyta och plats för kaffe- och vattenmaskiner. Det finns även rum för kopiator och liknande, serverrum och flera förråd. I varje lokal finns flera toaletter.

Övrig information

Övrigt:

ÅNGBÅTSBRON - ETT LÄGE SOM BARA BLIR BÄTTRE Den ikoniska byggnaden Smörkontrollen byggdes på 1930-talet. Fastigheten, som numera heter Ångbåtsbron, byggdes om 1999 och fick då fem nya våningar. Byggnaden har sedan moderniserats ytterligare i flera omgångar och idag hyser de åtta våningarna flera innovativa företag från en rad olika branscher. Nyhamnen står inför en transformation till en helt ny stadsdel, vilket kommer göra Ångbåtsbrons redan goda läge än bättre. Med sin plats längst ut på kajen kommer Ångbåtsbron vara en lugn plats mitt i det pulserande nya marina Malmö. Ångbåtsbrons läge, där kajstråket knyter samman platsen med centrala Malmö, blir en strategisk punkt mellan centrum och det nya utvecklingsområdet Nyhamnen. En lugn plats vid havet i ett område som kommer att sjuda av liv ger fantastiska möjligheter till kreativa möten i en inspirerande miljö. Fastighetens centrala placering möjliggör sammankopplingen av utvecklingsområdena Västra Hamnen, Dockan, Nyhamnen och Frihamnen med det centrala Malmö. Tomten och fastigheten blir en viktig punkt i staden, ett land- och riktmärke och en nod - en plats för Malmöborna. HAVET SOM GRANNE! I de öppna och flexibla kontorsytorna finns det gott om utrymme för er att förverkliga era visioner - det finns stora möjligheter att forma dem utifrån ert företags specifika behov.  Parkeringsplatser finns tillgängliga, och det är bara sju minuters promenad till Malmö C. I Ångbåtsbron sitter redan flera innovativa företag, bland annat ett av Sveriges ledande kunskapsföretag och ett mångfaldigt prisbelönt skånskt vodka- och gindestilleri.

Ytor

  • Total yta:

    370 m2

Ytbeskrivning

Kontorslokalen är idag en betongren yta vilket medför att ytorna kan anpassas efter era egna önskemål, tankar och funderingar under förutsättning att man inte bryter de nödvändiga byggnationer i lokalen som krävs för att upprätthålla en god och bra ventilation mot de antalet personer som har för avsikt att arbeta i lokalen.

Bekvämligheter

Besöksparkering
Cykelrum
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Garage (kall)
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Mötesrum
Parkering
Serverrum
Telefonbås
WC

Ekonomi

Tillträde:

Diskuteras

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Kv Smörkontrollen

Byggår:

1930

Renoveringsår:

1999

Våningsplan:

4 av 8

Planlösning:

Ångbåtsbron erbjuder dig som hyresgäst i fastigheten en planlösning med såväl öppet landskap som trevliga kontors-, mötes-, samtals- och konferensrum men även ett stort rymligt kök.

Energiklass:

BREEAM In Use

Teknisk information

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

MALMÖS BÄSTA LÄGE! Nyhamnen är ett av Malmös mest spännande områden. Med en rik historia och stora framtidsplaner är det ett av stadens främsta utvecklingsområden de kommande 20 åren. En ny hållbar stadsdel ska växa fram, med uppemot 6000 nya bostäder och 13000 arbetsplatser bestående av handel, service, förskolor och skolor. Målet är en grön och havsnära, urban stadsdel där människor vill arbeta, leva och bo, och det gör Ångbåtsbrons läge ännu bättre med tiden. Nyhamnen binds samman med övriga delar av centrum via gång- och cykelbroar över bangården. På sikt ger det direktåtkomst till perrongerna och förbindelser med resten av regionen och till kontinenten. I närområdet finns redan en mängd företag inom bland annat IT, media och transport.

Företag i närheten:

NE - Nationalencyklopedin, Kährs Group, KNIGTEC, Fyrklövern, IMP, Stabenfeldt, Purity Gin/Vodka och inom kort Sydsvenska Handelskammaren m fl

Parkeringsmöjligheter/garage:

Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till fastigheten. Det finns även laddstolpar för er som kör elbil.

Skyltläge:

Vill ditt företag synas med en större skylt på en av våra fasader löser vi givetvis detta, annars finns ditt företagsnamn vid resp entré såväl interiört som exteriört på fastighetens egna skylt.

Kommunikationer

Sju minuters gångpromenad från Ångbåtsbron ligger Malmö Centralstation med kommunikationer till såväl hela Skåne som till Danmark och vidare ut på kontinenten. Flera busslinjer passerar nära Ångbåtsbron; - Busslinje 150 (Vellinge-Klågerup - Busslinje 172 (till Genarp) - Stadsbuss 4 (Bunkeflostrand-Segevång) - Stadsbuss 7 (Malmö Ön-Svågertorp) - Stadsbuss 8 (Hyllie-Lindängen)
Ångbåtsbron 1