Biblioteksgatan 9

Stockholm , Stockholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

703 m²

Hyra

Tillträde

2023-09-01

Beskrivning

  • Kontor

Möjlighet att hyra kontor i en unik fastighet på Biblioteksgatan - med bevarad yttre fasad och totalrenoverade toppmoderna lokaler.

Idag pågår en totalrenovering invändigt på Biblioteksgatan 9, efter den brand som ägde rum 2017 där fastighetens innandöme totalförstördes. Den fina rustika fasaden från 1897, som liknar en medeltida borg, bevarades dock. De totalrenoverade toppmoderna lokalerna tillsammans med denna fasad gör byggnaden till något extra, och för att inte tala om byggnadens historia.

Planlösningen är modern och flexibel med uppdaterad teknik, vackra materialval och ligger dessutom på en av stans bästa adresser med närhet till butiker, caféer och restauranger. Lokalen hyrs ut i andra hand, möblerad och inkl. AV-utrustning. Även innergård finns att tillgå. Välkomna! 

Ytor

  • Total yta:

    703 m2

Ytbeskrivning

Plan 3, 1 tr

Bekvämligheter

Cykelrum
Kök/pentry
Omklädningsrum

Ekonomi

Kontrakttyp:

Andrahandskontrakt

Kontraktbeskr.:

Lokalen hyrs ut i andrahand, och det är möjligt att hyra i 2 år (kan eventuellt funka längre).

Tillträde:

2023-09-01.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Vildmannen 7

Renoveringsår:

2023

Våningsplan:

3

Teknisk information

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Omgivning/natur:

Förutom Stureplan och Hötorget finns även Humlegården där man kan njuta av en kaffe i solen eller ta en lunch i parken.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Garage finns i närheten

Närservice:

Stureplan med butiker, restauranger och caféer.

Kommunikationer

Närhet till tunnebanestationerna Östermalmstorg, Hötorget och Rådmansgatan. Även innerstadsbussar stannar ett stenkast bprt från fastigheten.
Biblioteksgatan 9