Lommavägen 39

Arlöv
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

2 635 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Lager & logistik

Lager på bra logistikläge

Lagerlokal med en fri takhöjd på 7 meter och markport. Här har vi möjlighet att erbjuda ett flexibelt hyresavtal om du exempelvis har ett behov av en kortare förhyrning. Uppställningsytor utomus finns ej att tillgå.

Övrig information

Övrigt:

Industri och lagerbyggnad centralt belägen i Arlöv. År 1898 bildades Ludvig Rössels Mekaniska Verkstads AB för tillverkning av vågar, järnvägsvagnar och spårvagnar. Samma år flyttade Rössel tillverkningen från Malmö till Arlöv där fabriken byggts 1897 - 98. Redan 1902 försattes företaget i konkurs, men verksamheten kom åter igång under firma AB Arlöfs Mekaniska Verkstad och Waggonfabrik. Produktionen inriktades helt på rullande järnvägsmateriel och industrin blev omfattande med omkring 1300 tillverkade vagnar per år. 1918 övertogs av konkurrensskäl Waggonfabriken av AB Svenska Järnvägsverkstäderna (bildat 1907), som fortsatte med vagntillverkningen till 1965 då den upphörde. I fabriken byggdes det sedemera SAAB-bilar fram till 1989 då den nya SAAB-fabriken i Malmö färdigställdes. SAAB-fabriken och återstående inventarier såldes. I fabriken har sedan diverse verksamhteter huserat t.ex. Gokart-bana och hustillverkning.

Ytor

  • Total yta:

    2635 m2

Utförande

Våningsplan:

1

Omgivning

Omgivning/natur:

Fastigheten ligger centralt belägen i Arlöv med närhet till både Malmö och Lund och hela den expansiva Öresundsregionen.

Närservice:

Fastigheten ligger centralt beläget i Arlöv med närhet till affärer, banker köpcentrum m.m.

Kommunikationer

På kort avstånd finns goda kommunikationer via E6 och ringlederna runt Malmö med direktförbindelse till Öresundsbron. Inom kort avstånd når man CMP och storflygplatsen kastrup. Region och Pågatåg stannar inom gångavstånd.
Lommavägen 39

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Genom att ha egen personal på alla våra orter kan vi erbjuda god service till våra hyresgäster. Castellum har högt satta hållbarhetsmål för alla delar i verksamheten och siktar på 100 % klimatneutralitet senast 2030. En värd bortom det förväntade. www.castellum.se

Fler annonser från Castellum