Krangatan 15

Sävelund , Alingsås
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

72 - 105 m²

Pris

1 399 000 kr

Tillträde

Beräknat till Q3, 2023

Beskrivning

  • Industri & verkstad
  • Lager & logistik
  • Kontor

EgenLokal presenterar ett unikt koncept med friköpta industrilokaler!

EgenLokal kommer att uppföra lokaler om ca 6x12 meter där varje enhet är en friköpt fastighet som du själv äger. Att äga sin lokal ger dig som företagare eller privatperson möjligheten att sänka månadskostnaden rejält jämfört med att hyra en liknande lokal samtidigt som du själv bestämmer hur du vill inreda och förädla lokalen: För egen verksamhet? Förvaring? Hyra ut? Sälja den vidare? Det är din egen fastighet – du bestämmer.

Pris för standardenhet: 1 399 000 kr
Pris för gavelenhet:      1 599 000 kr

Priserna är inkl. moms.

I det fall man köper som företagare och verksamheten är momsregistrerad kan man ha möjlighet att lyfta tillbaka moms på den del som innefattar byggnadskostnad. Viktigt att kontrollera vad som gäller för just ert företag / verksamhet.

Förväntat tillträde: Kvartal 3, 2023

Varje lokal är ca 72 – 105 kvm. I grundutförandet är varje lokal ca 72 kvm men önskas större finns möjlighet till tillval av entresolplan för ytterligare ca 33 kvm.

Lokalen har en generös takhöjd om ca 5,65 m vid nock och ca 4,5 m vid port. Varje lokal har en vikport om 4,2 x 4 meter med fönster för bra ljusinsläpp och en gångdörr i ett av vikbladen.

Kommunalt V/A finns framdraget till varje fastighet vilket möjliggör installation av b la handfat, toalett och pentry. I varje lokal finns det även en elcentral samt en golvbrunn med gemensam oljeavskiljare. Fiber finns förberett i det gemensamma teknikrummet.

Fastigheterna är anpassade för många användningsområden där egentligen bara fantasin sätter gränser. Behöver man större ytor så går det givetvis att köpa två eller flera lokaler utan innerväggar eller med dörr emellan.

Här kan företaget exempelvis bedriva produktion, kontor eller lagerverksamhet. Privatpersoner kan med fördel köpa en enhet och använda den som hobbylokal eller förvaring för bilar, båtar och motorcyklar mm. Naturligtvis kan flera personer gå ihop och köpa sin enhet tillsammans.

Som köpare är din fastighet en del av en redan bildad samfällighetsförening där samtliga fastighetsägare ingår. Detta innefattar bland annat kostnaden för V/A, fastighetsförsäkring, yttre skötsel, ekonomisk förvaltning av gemensamhetsanläggningen, samt service för oljeavskiljare. Kostnad för samfälligheten är ca 500 kr exkl moms per månad.

Eftersom man blir lagfaren ägare av fastigheten betalas ingen hyra.

Övrig information

Övrigt:

I grundutförandet är EgenLokals lokaler avsedda att användas som förråd och det är också vad vi ansöker om bygglov för. Vid ändrat användningsområde och ombyggnationer av den egna fastigheten kan bygganmälan och/eller bygglov komma att behöva sökas hos berörd kommun. Vid montering av entresolplan efter tillträde skett krävs en bygganmälan till kommunen innan uppförande sker. Vid köp av entresolplan vid EgenLokal sköts bygganmälan av oss. Typ av ventilation Självdragsventilation. Vid eventuell eftermontering av mekanisk ventilation behöver anmälan till kommunen göras. EgenLokal är en del av Torngrund Group, en koncern som 2022 prognoseras ha en omsättning på 525 mkr och en balansomslutning på 300 mkr. Att vi är en del av en större koncern med alla delar av verksamheten inhouse bidrar till en enorm styrka och stora fördelar. All information som kommer fram under processen når snabbt och enkelt övriga delar av verksamheten vilket bidrar till ett effektivt arbetssätt som minimerar såväl kostnader som tidsåtgång och ledtider.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Industri & verkstad 72 105

Ytbeskrivning

Varje lokal är ca 72 – 105 kvm. I grundutförandet är varje lokal ca 72 kvm men önskas större finns möjlighet till tillval av entresolplan för ytterligare ca 33 kvm.

Bekvämligheter

Fiberanslutning
Garage (kall)
Garage (varm)
Kök/pentry
Parkering
Verkstad
WC

Ekonomi

Tillträde:

Beräknat till Q3, 2023

Pris/överlåtelseavgift:

1 399 000 kr

Prisinformation:

Priserna är inkl. moms. I det fall man köper som företagare och verksamheten är momsregistrerad kan man ha möjlighet att lyfta tillbaka moms på den del som innefattar byggnadskostnad.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Kroken 5

Byggår:

2023

Krangatan 15