Bryggargatan 8B

City , Stockholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

88 m²

Pris

Tillträde

2023-01-16

Beskrivning

  • Butik
  • Övrigt

Butiksyta lämpligt för showroom, sällanköpsförsäljning eller tjänster såsom skönhetssalong i unikt gammalt Klarakvarter med oslagbart centralt läge.

Lokalen står inför totalrenovering av ytskikt, ny ventilation och nytt pentry. Tillfälle att vara med och påverka! Läget är oslagbart med närhet till allt. 

Att få se ett Klarakvarter inifrån är en upplevelse få förunnat. Innergården är en verklig oas med bl a äkta kastanj och flertalet sittgrupper och kan exklusivt nyttjas av dig som hyresgäst. 

Fastigheten ligger i ett toppenläge med all tänkbar service runt knuten, mittemellan Vasagatan och Drottninggatan. Det är endast några få minuters promenad från Stockholms Central och Arlanda Express, fördelaktigt för företaget som har inresande kunder eller personal.

Övrig information

Övrigt:

Lammet 16 är ett unikt äldre Klarakvarter, ett stycke kulturhistoria mitt i city! Kvarteret är ett av få som finns kvar i citykärnan efter Stockholms citys reglering och rivningsvåg kring mitten av förra århundradet. Bebyggelsen i kvarteret avspeglar stadens utveckling med verksamheter och boendeförhållande och består av ett myller av byggnader som hålls samman med en sammanhängande, vindlande gård. Uppförandet av byggnaderna sträcker sig över århundraden, de äldsta delarna är från mitten av 1700-talet och det nyaste från 1980-talet, merparten är dock från mitten/slutet av 1800-talet. Byggnaden som denna lokal ligger i uppfördes 1861. Att gå in på fastighetens gårdar är något särskilt, att befinna sig mitt i Stockholm city och uppleva den småskaliga, tysta och lugna miljö som finns där nu. Man får en viss förnimmelse av de olika verksamheter som har pågått på de många gårdarna och i byggnaderna.

Ytor

  • Total yta:

    88 m2

Ytbeskrivning

Lokal som står inför renovering. Tillfälle att vara med och påverka!

Ekonomi

Kontraktlängd:

Långtidskontrakt

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Kontraktbeskr.:

Minimi 3 år.

Tillträde:

2023-01-16. Prel, efter anpassn/renov.

Prisinformation:

Du betalar ingenting i så kallad "nyckelpeng" utan hyr direkt av hyresvärden.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Lammet 16

Våningsplan:

1

Planlösning:

Ett stort rum med entré direkt från gatan och två stora fönster, ett mindre rum med ljusinsläpp från två håll via ett skyltfönster mot gatan samt fönster mot innergården. WC och pausrum i lokalens bakkant mot husets trevliga innergård, liten hall vid entrén mot trapphuset.

Dokument

Teknisk information

Lokalen kan nås via:

Egen entré samt från trapphus, trappsteg förekommer.

Omgivning

Företag i närheten:

Granne med populära restaurang Bistro Bestick.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Flertalet parkeringshus i närområdet, bl a Citygaraget i Åhlénshuset, Hötorgsgaraget och Continentalgaraget.

Närservice:

Citykärnan med alla urbana kvalitéer. Lokalen ligger med "allt" runt hörnet: restauranger, caféer, hotell, shopping, konserthus, kommunikationer, biografer, gym, konferensanläggningar. Trots detta är det ett tyst och lugnt läge.

Skyltläge:

Stora skyltfönster ut mot Bryggargatan.

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer i närområdet; lokalen är belägen på några minuters promenadavstånd från Stockholms centralstation med T-bana, pendeltåg, fjärrtåg samt Arlanda Express.
Bryggargatan 8B