Munkbron 9

Gamla Stan , Stockholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

174 m²

Hyra

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Beskrivning

  • Kontor

Tillgängligt kontor i ett av Gamla Stans vackraste hus med utsökta utsmyckningar och hänförande utsikt över Riddarfjärden!

Detta är rätt kontor för företaget som värdesätter fin arkitektur och söker en riktigt representativ lokal!

Fastigheten
Huset uppfördes mellan 1891 och 1893 av Industrikreditaktiebolaget i Stockholm och ritades av arkitekten Erik Josephsson. De nygotiska fasaderna utfördes i Yxhultskalksten med rustik i de nedre två våningarna. Huset var det första bankhuset på 20 år som uppfördes i staden. Josephson lät placera själva bankhallen i bottenvåningen belyst av stora fönster mot gatan. Grundkonstruktionen var den första i Stockholm som utfördes av armerad betong. Entrén är sällsynt ståtlig (dock utan hiss) och interiören mycket väl bibehållen.

Om lokalen
Lokalen har en rumsindelad planlösning med en bra mix av rum i varierande storlek. Här finns en välkomnande representativ entré med inbyggda garderober, två större rum varav det ena nyttjas som styrelserum idag, ett mindre mötesrum, två mindre arbetsrum, ett rymligt förråd med säkerhetsdörr, en helkaklad wc samt ett mindre pentry.

Detta är en sällsynt vacker lokal med fantastiskt fina originaldetaljer såsom vackra väggpaneler, dekorativa stuckaturer och takrosetter, speglande dubbeldörrar samt högresta fönster med djupa speglande nischer. Lokalen har en mycket generös takhöjd och golven utgörs fiskbensparkett, ekparkett samt ett väldigt vackert trägolv i det nuvarande styrelserummet som tros vara originalgolv. Ett av de mindre arbetsrummen har ett mycket fint burspråk med utsikt över Riddarfjärden.

Sammanfattningsvis så är detta en mycket vacker och representativ lokal.

Säkerhet: Gallergrind framför entrédörren samt säkerhetslås.

Bredband: Den nuvarande hyresgästen har dragit in i fiber lokalen. 

Ventilation:
Mekanisk.

Förråd: Ett tillhörande vindsförråd om ca 5 kvm ingår i hyran.

Övrig information

Övrigt:

Fastighetsägaren har fri prövningsrätt vad gäller val av verksamhet och hyresgäst. Vänligen respektera hyresvärdens önskemål att all kontakt och visningar skall ske via mäklaren.

Ytor

  • Total yta:

    174 m2

Bekvämligheter

Kök/pentry
Konferens
Mötesrum
WC

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Utförande

Byggår:

1891

Våningsplan:

2

Antal rum:

4

Teknisk information

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk ventilation

Omgivning

Omgivning/natur:

Gamla Stan i Stockholm är en världsberömd stadsdel, känd för dess mysiga småbutiker, dess anrika smala gränder och torg samt sin historia. Slussens framtida utseende kommer i allmänhet lyfta Slussen och i synnerhet södra delarna av Gamla Stan enormt.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Utomhusparkering finns på ytan utanför porten samt på Riddarholmen ca 200 meter från fastigheten med avgift enligt stadens tariff. Parkeringsgarage finns vid Gallerian och Sheraton Hotell. Möjlighet till cykelparkering finns på innergården.

Närservice:

I Gamla Stan finns hundratals restauranger samt mängder av mysiga caféer och butiker med mera. Du har även den välsorterade Munkbrohallen på Munkbroleden, Coop Nära med postservice vid Järntorget samt nära till apotek. Kort och gott så har du här all den närservice som behövs för att underlätta din vardag.

Kommunikationer

Här är kommunikationerna är mycket goda. Gamla Stans tunnelbanestation som trafikeras av både röd och grön linje ligger ca 190 m från fastigheten. Gångavstånd till flera busslinjer. Närmast är Riddarhustorgets busshållplats där linje 3 och 53 snabbt tar dig till Slussen med T-bana, Saltsjöbanans ändstation samt en Stockholms största bussterminal. Det är även gångavstånd till Slottsbackens hållplats där busslinjerna 2, 3 53, 57 och 76 passerar. Det är ca tio minuters promenad till Stockholms Centralstation där fjärrtåg, pendeltåg, flygbussar och Arlanda Express avgår. En bit nedanför Slussen avgår färjorna som tar Dig till Skeppsholmen, Djurgården och Gröna Lund.
Munkbron 9

Om Lokal Direkt AB

Lokal Direkt förmedlar sedan 2007 kommersiella lokaler och fastigheter. Vi finns etablerade i Stockholm, Karlstad, Malmö och Lund. Lokal Direkt hjälper fastighetsägare med att fylla vakanser och företag med att hitta ändamålsenliga lokaler. Om du sitter fast i ett hyresavtal kan vi hjälpa till med en överlåtelse eller andrahandsuthyrning. Vi hjälper bostadsrättsföreningar med hyresvärderingar som också ingår vid ett uthyrningsuppdrag. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Lokal Direkt AB

Hantverkargatan 10

112 21 Stockholm

www.lokaldirekt.se

Fler annonser från Lokal Direkt AB