Västmannagatan 9

Norrmalm / City , Stockholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

176 m²

Pris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Kontor

Mitt i händelsernas centrum intill Norra Bantorget finns denna mycket ljusa och representativa lokal med ”wow-känsla” tillgänglig. Garage i huset!

Detta kontor inger en mycket behaglig känsla direkt man kliver innanför dörren och man slås direkt av hur ljus lokalen är. Lokalen är lämpad för kontorsverksamhet alternativt behandlingsverksamheter som är momsregistrerade och inte kräver handfat i rummen. Här ges medarbetarna en lugn arbetsro samtidigt som de kan inspireras av pulsen som finns alldeles utanför dörren. Detta är en arbetsplats där personalen definitivt kommer att trivas.

Fastigheten
Hyresvärden har planer på att bygga extra förråd eller cykelparkering i källaren. Det finns även planer på att göra gården trevligare. Hyresvärden jobbar även mycket med digitalisering i huset vad gäller passérsystem, anslagstavlor och undercentral med givare vad gäller klimatet.

Planlösning:
Lokalen har en till viss mån anpassningsbar storrumslösning med vackra rum i olika storlekar. De flesta av rummen passar som mötesrum såväl som arbetsrum varför flexibiliteten för hur lokalen kan nyttjas är stor. Du möts av en välkomnande entré med plats för avhängning och plats för väntande besökare. Det finns 7 rum idag varav fyra vetter mot Kammakargatan, ett mot Västmannagatan samt två mot innergården. Pentryt som vetter mot innergården har matplats för ca 5-6 personer och är utrustat med diskmaskin, mikro samt halvstor kyl och frys. Det finn två fräscha helkaklade wc med mörkgrått klinkergolv samt även förrådsytor.  

Två mellanväggar är möjliga att ta ner om större rum önskas.

Rummen är mycket representativa med bevarad takhöjd, spegeldörrar, vackert parkettgolv (fiskbensparkett i tre av rummen) och fina originalfönster med djupa nischer. Korridorstråket har akustikplattor i tak med infälld belysning.

Bredband: Stokab finns anslutet till fastigheten och fiber är indraget i lokalen. Nuvarande hyresgäst har tecknat abonnemang med Axbite och överlåter gärna detta avtal. Den tidigare hyresgästen hade avtal med Banhof.

Övertagande av möbler kan ingå vid snabb affär. Larm finns även installerat och kan kvarlämnas, dock utan garantier för funktionalitet.

Övrig information

Övrigt:

Det finns möjlighet att överta det nuvarande hyresavtalet som löper fram tills 2025-03-31alternativt att förhandla ett nytt avtal om anpassningsönskemål finns med en justerad hyra. Nuvarande hyresgäst har fri prövningsrätt vad gäller till vilken intressent de önskar överlåta avtalet till. Vänligen respektera hyresgästens önskemål om att all kontakt och visningar skall gå via mäklaren.

Ytor

  • Total yta:

    176 m2

Bekvämligheter

Fiberanslutning
Garage (varm)
Kök/pentry
Mötesrum
Serverrum
WC

Ekonomi

Kontraktlängd:

Långtidskontrakt

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Prisinformation:

Ingen överlåtelseavgift utgår!

Hyresinformation:

Kontakta lokalförmedlaren för mer info.

Utförande

Byggår:

1930

Våningsplan:

3

Antal rum:

7

Teknisk information

Ventilation:

Självdrag

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Området kring Norra Bantorget har utvecklas till Stockholms metropol för företagande och affärsresanden med liv och rörelse både dag som kvällstid.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Garage i huset. Det kan vara kö till platser. Det finns även gott om parkeringsgarage i närområdet. Stockholms stad förfogar över Aulan Garage under Östra Järnvägsgatan/(Torsgatan 1) och P-hus Kungsbron. Car Park finns på Torsgatan 10 och 31, Drottninggaraget på Rådmansgatan 6, Autopark på Kammakargatan 72 och Continentalgaraget på Mäster Samuelsgatan 69, Norra Latin på Olof Palmes gata 28, Garage Lagern 11 på Klara Norra Kyrkogata 35, Car Park på Wallingatan 20-22. Det är naturligtvis även möjligt att parkera på intilliggande gator enligt stadens tariff.

Närservice:

Här har Du gångavstånd till både Vasastans och Citys utbud av all tänkbar service såsom restauranger, caféer, affärer, apotek, systembolag och klädbutiker. Två kvarter bort ligger Drottninggatan, Stockholms gågata nr 1, med alla tänkbara shoppingmöjligheter. Inom någon minuts promenad finns Café Röda Rummet som serverar rejäla luncher som består av klassisk husmanskost och vägg i vägg med restaurangen finns en salladsbar som serverar fräscha sallader för härliga sommarluncher i Norra Bantorgets grönskande park. På Norra Latins gamla skolgård finner Du innerstadsoasen ”Gården Bar & Grill”, Stockholms största uteservering om ca 900 m², som lockar lunch- och middagssugna, ölsugna på after work samt drinksugna på svala sommarkvällar. Tre konferensanläggningar ligger ett stenkast bort. Clarion Sign Hotel vid Norra Bantorget med Champagnebar och pool på taket. Varför inte fira veckans triumfer här?

Kommunikationer

Det kommunikativa läget är svårslaget med cirka fem minuters promenad till Stockholms Centralstation som är Stockholms bästa och viktigaste kommunikativa knytpunkt. Här avgår samtliga av Stockholms t-banelinjer, fjärrtåg, långfärdsbussar, flygbussar samt även Arlanda Express. Kort gångavstånd till ett flertal busslinjer som passerar Centralstationen
Västmannagatan 9

Om Lokal Direkt AB

Lokal Direkt förmedlar sedan 2007 kommersiella lokaler och fastigheter. Vi finns etablerade i Stockholm, Karlstad, Malmö och Lund. Lokal Direkt hjälper fastighetsägare med att fylla vakanser och företag med att hitta ändamålsenliga lokaler. Om du sitter fast i ett hyresavtal kan vi hjälpa till med en överlåtelse eller andrahandsuthyrning. Vi hjälper bostadsrättsföreningar med hyresvärderingar som också ingår vid ett uthyrningsuppdrag. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Lokal Direkt AB

Hantverkargatan 10

112 21 Stockholm

www.lokaldirekt.se

Fler annonser från Lokal Direkt AB