Drottninggatan 55

City/Norrmalm , Stockholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

9 - 15 m²

Hyra

Tillträde

Omgående

Beskrivning

  • Kontor
  • Kontorshotell & coworking
  • Övrigt

Till slut hittade vi Drottninggatan 55 och har trivts väldigt bra i tre år. Så bra att vi nu växt ur boet och tecknat vårt första egna kontrakt"

Arbets- och mötesplats med drömläge i City

Är du/ni i färd med att återstarta efter ett par pandemiår? Är du/ni uppstartsläge ? Eller är ni kanske i behov av en filial centralt i Stockholm?

Drottninggatan 55 ligger mitt mellan Åhléns och Haymarket (f d PUB)  alldeles intill klassiska Buttericks. 

50 meter till P-hus Zenit med infart från Klara Norra Kyrkogata och med utgång alldeles intill korsningen Drottninggatan/ Bryggargatan - ett stenkast från kontoret. Laddstolpar finns.

Ett kvarter till T-centralen och Stockholm City pendelstation. Två kvarter till Arlanda Express. Tre kvarter till Centralstationen och Cityterminalen.

Mer centralt kan det knappast bli.

Sedan drygt 20 år har vi en ca 400 kvm stor lokal i en väl underhållen fastighet med en mycket seriös och långsiktig hyresvärd.

Läget, inramningen och utformningen lämpar sig särskilt väl för verksamheter som behöver mötesplats för sina arbetsgrupper och kunder. Utöver konferenslokaler och mötesrum så rymmer lokalen 14 enskilda kontorsrum av olika storlek, 8 - 24 kvm. Hela lokalen har renoverats flera gånger under vår tid och är därmed såväl modern som representativ och väl fungerande för en mångfald av mindre verksamheter. Här finns så klart också  trevliga gemensamma ytor. Själva utnyttjar vi endast en del av lokalen och hyr i andra hand ut övriga arbete- och konferensytor till småföretag som vi tror vi kan trivas med.

Vi har nu några rum från 9 -17 kvm lediga.

9, 15 och 18 kvm är lediga för inflyttning från den 1 mars. Flera är i princip kvadratiska. Alla är lätta att möblera så att de passar den egna verksamhetens behov. Ett av dem har också sitt eget minipentry.

I hyran ingår tillgång till konferensrum, samtalsrum och andra gemensamma utrymmen i mån av tillgång. Det större välutrustade konferensrummet är 25 kvm och tar upp till 15-20 personer beroende på möblering och ev pandemirestriktioner.

Den trevliga innergården på 55:an är i sig en viktig tillgång, framför allt på sommarhalvåret då man kan ta en fika där, luncha eller bara vara.

I övrigt ingår:

- Internet (f n 1000 Mbit fiber) med selektivt nätverk för resp företag

- Kaffe, te, kolsyrat vatten och färsk frukt med mera

- Fräscht, modernt och välutrustat kök med rymlig kyl, frys, 2 mikro, 2 stora diskmaskiner, vatten- och kaffemaskin etc

- Tre toaletter finns, varav en med dusch

- Namnskylt på gatan, vid hissen, utanför kontorsentrén samt inne i lokalen

- Möjlighet att utnyttja maskinpark, bl a professionell färgprinter för utfallande A3 med sortering, vikning, hålslagning  och häftning samt snabb scanner. Portomaskin finns också, liksom papperstugg.

- Rummen hyrs i princip ut omöblerade men vissa möbler kan lånas eller hyras efter överenskommelse

- Lokalen är larmad och städning sker två gånger per vecka.

- Alla som finns i lokalen har ömsesidiga sekretessavtal.

Uppsägningstid: Efter överenskommelse, som regel 3-6 månader ömsesidigt.

Kontakta oss för visning, frågor och pris!

Lokalen bara måste ses - läget och atmosfären upplevas.

Övrig information

Övrigt:

Några ord från en tidigare hyresgäst: »....den lyckade hybrid som åstadkommits av möjligheten att ha eget kontor utan att ha det på ett byråkratiskt eller formellt kontorshotell, i kombination med upplevelsen av att ha tillgång till allt man behöver för att driva sin verksamhet, inklusive en utomordentligt trivsam arbetsmiljö«. Säger Christofer Fager som för ett antal år sedan sålde Tidningskompaniet för en ansenlig summa pengar.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 9 15

Ytbeskrivning

Lokalen rymmer 14 kontorsrum på mellan 9 och 17 kvm samt konferens och möteslokaler på ca 25 kvm samt ett mindre samtalsrum.

Bekvämligheter

Cykelrum
Dusch
Fiberanslutning
Kök/pentry
Konferens
Mötesrum

Ekonomi

Kontraktlängd:

Förhandlingsbart

Kontrakttyp:

Andrahandskontrakt

Tillträde:

Omgående.

I hyran ingår:

Värme, skatt, el, moms

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Lammet 9

Våningsplan:

2

Antal rum:

14

Planlösning:

Hela lokalen är 400 kvm och rymmer 14 kontorsrum mellan 9 och 25 kvm, konferensrum, mötesrum och samtalsrum , ett flertal VC varav ett med dusch. Modernt och mycket välutrustat kök.

Teknisk information

Uppvärmning:

Vattenburen

Ventilation:

Mekanisk till- och från luft

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

7ans spårvagn tar dig i behaglig mak till fantastiska Djurgården med alla klassiska museer och restauranger. Samt förstås Skansen och Gröna lund för att bara nämna några. Kungsträdgården, Gamla stan, Nybroviken och Strandvägen nås alla genom cirka 10 minuters promenad liksom Grand Hotel, Slottet, Riksdagen Skeppsbron och Södermalm.

Företag i närheten:

World Trade Center och Waterfront finns inom några kvarters avstånd liksom alla stora bankers citykontor.

Parkeringsmöjligheter/garage:

P-hus Zenith med uppgång Bryggargatan 5, cirka 50 meter från Drottninggatan 55 samt flera andra P-hus i närheten. Bra parkeringsmöjligheter på Kungsholmen ca 10 min promenad.

Närservice:

Här finns all slags närservice, oändligt med restauranger, kaféer och barer. Hötorgshallen är verkligen ett plus med allt sitt utbud. Livsmedelsaffärer typ Hemköp under Åhléns där även Systembolaget har en stor butik. Hotell i alla prisklasser och standarder inom några kvarters avstånd. Kulturhuset vid Sergels torg är också ett stort plus.

Vägbeskrivning:

Nära korsningen Bryggargatan  mellan SCORETT och Butterick's. Mitt mellan Åhléns och Haymarket (f d PUB).

Kommunikationer

T-bana och pendeltåg uppgång Åhléns. Buss 1 vid Hötorget. Två kvarter från Arlanda Express. Tre kvarter från Centralstationen och Cityterminalen.
Drottninggatan 55