Sjötorpsvägen 35A

Tygelsjö , Tygelsjö
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

2 520 m²

Pris

25 000 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad

Gård för både häst och rörelse

Furudals gård! Mycket fint belägen hästgård utanför Tygelsjö med stort ridhus och rejäla ekonomibyggnader såsom industri- och kontorsbyggnad, gårdsverkstad och rymligt lager. Den välskötta gårdsplanen är inbjudande. Här finns en generöst tilltagen mangårdsbyggnad i bra nyrenoverat skick med pool, grönskande trädgård, braskamin och ett härligt uterum för mysiga kvällar. Här erbjuds även ett annex inrett med både kök och badrum som passar utmärkt för generationsboende och/eller för anställd personal. Lägg därtill hagar och stallbyggnader med plats för flera hästar. Tillfälle att förvärva den perfekta gården där man enkelt förenar verksamhet och hästhållning. Mycket bra läge med närhet till kusten och ca 10 minuter med bil till Malmö. Varmt välkomna på visning!

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Industri 1 120
Bostad 2 300
Kontor och produktion 1 700
Kallager (Ridhus) 1 1 000
Stall 2 400
Tomtarea 38 004

Ekonomi

Pris:

25 000 000 kr

Prisinformation:

eller högstbjudande

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Tygelsjö 56:17

Teknisk information

Byggnad: Verkstad

Byggår: 0

Beskrivning: Ca 120 kvm verkstad. Murad stomme under tak av plåt.

Byggnad: Mangårdbyggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla

Byggår: 1900

Beskrivning: Mycket trevlig mangårdsbyggnad om ca 220 kvm. Totalrenoverad 1998 samt 2022 .Inredning av ovanvåning år 2004 med stort sovrum, klädkammare och stort helkaklat badrum.

Grund: Betongplatta och torpargrund

Stomme: Tegel

Bjälklag: Trä

Fasad: Puts

Tak: Tegel

Utv.plåtarbeten: Lackerad plåt

Fönstertyp: 2-glas

Uppvärmning: Grundvattenvärmepump

Byggnad: Annex

Byggnadstyp: Del av ekonombyggnad

Byggår: 0

Beskrivning: Annexet om ca 90 kvm boyta är totalrenoverat 1993 och löpande underhållet och renoverat. Badrummet är renoverat och helkaklat 2014.

Byggnad: Stall

Byggnadstyp: stallbyggnad

Byggår: 0

Beskrivning: Fördelat på två stalldelar med största delen inredd i logen.

Byggnad: Produktion / Lager och kontor

Byggår: 0

Beskrivning: Packhall / Lager och kontor. Ca 100 kvm kontor och personalutrymmen. Ca 70 kvm kylrum. Ca 200 kvm produktionshall. Ca 440 kvm kallager.

Byggnad: Ridhus

Byggår: 0

Beskrivning: Plåtbeklädd stomme av stål - mått 22x48 m.

Omgivning

Omgivning/natur:

Gemytlig tätort belägen på Söderslätt i Malmö kommun. Här bor man företrädesvis i radhus eller villa men bostadsrätter förekommer även det. En lugn och trygg förort till Malmö omgiven av det vackra skånska landskapet gör att barnfamiljen gärna flyttar hit. Tillgången till grönområden är ytterligare en positiv egenskap, inte minst för barnen som kan vara ute och leka. I närheten ligger Tygelsjö skola med tillhörande idrottshus samt många bra dagis. Således blir barnens väg till skolan aldrig lång! För den som gillar att vara ute och motionera eller bara njuta av naturen erbjuds det utmärkta promenadmiljöer. Tennisbanor och en idrottsplats är även det i närheten. För de lite längre promenaderna finns en skåneslätt alldeles utanför samhället. Förbindelserna är just en av alla fördelar. Med bil går det snabbt till den yttre ringvägen som bland annat tar dig över Öresundsbron och vidare mot Köpenhamn. Från den yttre ringvägen når man med enkelhet Malmös olika stadsdelar. Har man inte tillgång till bil så finns det väldigt bra bussförbindelser att tillgå. Närservice så som mindre livsmedelsbutik, pizzeria och bageri finns inom promenadavstånd. Svågertorp med dess rikliga utbud av butiker är bara några minuters bilfärd bort. Under de varmare årstiderna kanske det passar bättre med en cykeltur då det enbart tar 10 minuter. Här finns flertalet byggvaruhus, detaljhandel varuhus, elektronikbutiker och en hel del andra bra butiker att besöka. Som ägare av ett husdjur så kan det kännas tryggt att ha nära till veterinären. Här finns en bra veterinär som är en smådjursklinik och ligger beläget i samhället. Här tar man emot hundar, katter, fåglar och mindre däggdjur.

Sjötorpsvägen 35A