Via Marina 12

Hamnen , Ängelholm
Spara Dela
Spara
Dela
Omsättning

5 900 000 kr

Begärt pris

3 200 000 kr

Bransch

Restaurang & café

Beskrivning

  • Restaurang & café

Välskött HAMNKROG belägen vid Rönneås utlopp i              Småbåtshamnen i Skälderviken.

Restaurangen är väldigt charmigt och vackert belägen direkt i Lustyachtshamnen så nära alla båtbryggor det går att komma, men också i direkt anslutning till Rönneås Turistbåts anläggningsplats vid kajen,

Gång och Cykelstråket till Sandstranden passerar mellan Restaurangens och Glass/Kaffe kioskens ute serveringar.

Närmaste granne är Skåne Marins hall för försäljning av Småbåtar.
Restaurangen är egentligen två restauranger men endast Huvudrestaurangen har nyttjats under de sista  fyra åren som nuvarande ägare drivet Restaurangen.
Efterfrågan är mycket stor men han har inte vågat ha båda restaurangerna igång p g a arbetsbelastningen.

Bakfickan som lämpligen kan vara Fisk eller Pizza restaurang har egen stor solig träterrass för 50 tal gäster vänd direkt mot hamnbassängen, plus ett 30 tal inomhus.

Huvudrestaurangen har plats för 70 - 80 gäster i Salongen, ett 80 tal ytterligare får plats i den inglasade terrassdelen som ligger vänd mot Rönneås in/utlopp och strandpassagen.
Uteserveringen som ligger på ett öppet trädäck längs med byggnades insida har ett 50 tal soliga platser vid gångpassagen till stranden med Glass/Kaffe kiosken samt Marinans båtförsäljning som utsiktsobjekt!

Det finns nyrenoverade toaletter i restaurangen och det finns två separata toaletter med ingång från utsidan för passerande och för gäster på uteplatserna.

Restaurangen är komplett rustad med bra maskiner, god ventilation och har ett ordentligt kylrum, bra personal utrymmen med dusch/toalett, stort diskutrymme, ismaskin, m.m.

Den inglasade Serveringsdelen har inför denna säsongen blivet utrustad med helt nya kvalitets möbler.
Baren har byggts ut inför denna säsongen.

Bakfickan har separat kök, egen ventilation, Pizzaugn samt en hel del utrustning, dock inte helt komplett, men med en stor träterrass en meter upp ovan kajen med plats för ett 50 tal gäster. Terrassen har solläge hela dagen vid soligt väder, och det finns ett nödtak som kan rädda gästerna vid hastigt väderomslag.

Restaurangen har haft en rejäl uppgång det tre sista åren, Pandemin till trots, och har fått ett synnerligen gott rykte p g a proffsig skötsel.
Pressen att öppna bakfickan har varit påtaglig minst sagt, men ägaren har inte "velat" ta det steget då han först ville ha kontroll på Huvudobjektet.
Restaurangen är klart lönsam och det investeras hela tiden för att förbättra och höja standarden.

Planeringen är nu att fortsätta detta året som förra under nuvarande Ägares skötsel, men seriös intressent kan få komma in för insyn efter separat överenskom- melse under hand.
Ägaren planerar att flytta under sensommaren /hösten, och detta ger en ny ägare en smidig entrè.

Krogen har nu varit öppen från slutet av April till början av September, (egentligen Maj - t o m Aug), drygt 125 dagar, men bör var öppen klart längre, då underlaget består av 70 - 80 procent fasta gäster från Ängelholm som vill ha öppet t o m Julborden spisats. 
Till detta kommer alla sommargäster och alla möjliga Buss- o Bilburna gäster på höst och vår. Perfekt för tre semestermånader per år.

Vi söker en seriös Köpare som kan ta vid när nuvaran- de Krögare flyttar, en Krögare med ordnad ekonomi och med goda kunskaper om mat och hur den skall tillagas.
Fastighetsägaren är seriös och kunnig och samarbetet är bästa tänkbara.

Gästerna är av den lugna och sansade typen men också väl vanda med god mat och hög standard, inkluderat trivsel.
Det finns huvudsakligen året runt bebyggelse och underlaget är gott, och det är köpkraften också.

Semesterkunderna är många och utgör så klart en betydande del av underlaget, och här finns väldigt mycket att göra genom att öppna Bakfickan med terrass och dessutom utöka öppettiderna för kiosk serveringen.

Fin sandstrand drar mcket folk och det finns ingen konkurrerande servering inom vettigt avstånd.

Vi ser fram emot att besvara Era frågor i första hand via mail, inledningsvis, och vi vill så klart gärna veta vem vi lämnar ut uppgifterna till och förutsättningarna för en ömsesidigt trevlig ekonomisk affär.

Lite ömsesidig diskretion med andra ord!

Nuvarande ägare har hyrt ett mindre hus för sig och sin personal, och det kan möjligen finnas möjlighet att få hyra denna bostad om köparen skulle så önska.  

Kontakta FöretagsMäklare KENTH OHLSSON 
Mail absyd@telia.com  Telefon /Sms 0737 - 36 92 10

Ekonomi

Antal anställda:

8

Pris:

3 200 000 kr

Prisinformation:

Alternativt kan till seriös köpare en del finanasieras via lån . OBS! Säkerhet erfordras!

Omsättning:

5 900 000 kr

Resultat:

Vinst

Utförande

Företagsnamn:

Hamnkrogen

Bransch:

Restaurang & café

Startår:

2019

Utrustning som medföljer:

Fullutrustad restaurang enligt inventarielista och förevisning

Verksamhet:

Hamnkrog med Barservering inom och utomhusservering. Nu öppen 125 dagar per år! "Bakficka" separat mindre restaurang med egen inom och utomhusservering som nuvarande ägare inte haft igång p g a belastningen . Separat Glasskiosk med Kaffeservering vid strandpassagen för cirka 30 sittande gäster, och rörliga gäster. Nuvarande ägare sedan -19. Priset är begärt pris.

Omgivning

Omgivning/natur:

Småbåtshamn med anslutning till Sandstrand. Rönneå passerar hamnen med sin segelbara ränna. Villor på sluttningen och byn bakom

Företag i närheten:

HAMNKROGEN ÄR BELÄGEN PÅ KAJEN I SMÅBÅTSHAMNEN. SKÅNE MARIN är närmaste granne med sin Småbåtsförsäljning

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkering för bil, Cykelställ

Närservice:

Ensam som servering och näringsställe i hamnen. Livsmedelsbutik 2 km

Vägbeskrivning:

SKÄLDERVIKENS HAMN VIA MARINA 12

Kommunikationer

Bil, Buss,Cykel, Båt
Via Marina 12