Käglingevägen 154

Oxie
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

315 m²

Pris

10 900 000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Butik
Nu finns möjligheten att förvärva denna fastighet som har generösa hyresintäkter. Ursprungligen livsmedelshall i ett plan uppförd 1985 med grundläggning på betongplatta och bärande konstruktion av trä. Fasadbeklädnad av tegel och yttertak av betongtaktegel. Under 2020-21 har genomgripande ombyggnader och moderniseringar utförts. Fönster är ersatta med isolerglasfönster av trä med utvändiga bågar och karmar av aluminium. Installationer för värme och sanitet och el är utbytta. Byggnadens bottenplan är indelat i två lokalenheter med nya ytskikt och hygienutrymmen. Tidigare installationsvind är inrett till kontorslokal om ca 55 m2. Uppvärmning/kyla sker med luft-luft värmepumpar. De två lokalenheterna försörjs med separata ventilationsaggregat av typen FTX. Fettavskiljare är ansluten till restauranglokal. Fast köksinredning och utrustning i restauranglokalen tillhör, med enstaka undantag, fastigheten i form av byggnadstillbehör. Här finns även ett förhandsbesked för en byggrätt till 2-3 lägenheter på tomten samt ett värdeutlåtande från en auktoriserad värderingsman. Området består i huvudsak av lägre villabebyggelse. I närområdet finns busshållplatser för stadsbuss (linje 1 och 32). Närmaste större utbud av offentlig och kommersiell service återfinns i Oxie centrum, drygt 2 km från fastigheten. Området norr om byggnaden har plats för ett tiotal bilar. Ytterligare 3-4 parkeringar finns på yta av betongsten i fastighetens södra del. Vid sidan av denna uppbyggd terrass med uteservering.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Butik 2 265
Kontor 1 50
Tomtarea 1 335

Ekonomi

Taxeringsvärde:

1 192 000 kr

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Pris:

10 900 000 kr

Hyresintäkter:

840 000 kr/år

Teknisk information

Byggår: 1985

Renoveringsår: 2020-2021

Beskrivning: Ursprungligen livsmedelshall i ett plan uppförd 1985 med grundläggning på betongplatta och bärande konstruktion av trä. Fasadbeklädnad av tegel och yttertak av betongtaktegel.

Omgivning

Omgivning/natur:

Käglinge är ett bostadsområde i Oxie stadsdel, i sydöstra delen av Malmö kommun. Blickar du västerut ser du Malmös skyline. Blicka öster och du ser öppna fält och skånsk slätt. I Käglinge är det naturskönt, med flera golfbanor och rekreationsområdet Käglinge park. Käglinge ligger även strategiskt när du ska ta dig med buss eller tåg. Här kan du enkelt åka till Malmö, Lund, Ystad eller Trelleborg utan byten. För förskolor finns flera alternativ och sen tar Tingdammsskolan över vid första klass.

Käglingevägen 154