Katarinavägen 19

Slussen , Stockholm
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

639 m²

Hyra

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Kontor

Luftig industrilokal med entresolplan, stora vackra fönster och direktentré mot Stadsgården vid Slussen.

Läcker industriyta om 662 kvm fördelat på två våningar varav det ena är ett entresolplan. Detta skapar en härlig rymd och takhöjd i de öppna delarna som pryds av enorma industrifönster som vetter mot Stadsgården och vattnet. Fastigheten ’Sjömansinstitutet’ är uppförd under 1900-talets början och präglas av sin massiva tegelfasad och bevarade detaljer. Med närhet till såväl bra kommunikationer som restauranger är denna lokal det självklara valet för den som efterfrågar en modern arbetsplats med bästa tänkbara service i den direkta närheten. Det händer mycket vid Slussen och när allt är klart kommer Saltsjöbanan åter passera utanför Sjömansinstitutet som också får nya grannar i form av bl.a. Nobelcenter.

Ytor

  • Total yta:

    639 m2

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Tranbodarne 13

Byggår:

1929

Renoveringsår:

1998

Planlösning:

Ytor anpassas i samråd med hyresgäst.

Teknisk information

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Slussen, en av Stockholms mest ikoniska platser genomgår just nu en stor omvandling. Från trafikplats till mötesplats med människan i fokus. När Nya Slussen står klar 2028 kommer det vara en attraktiv destination och en plats full av liv. Med nya restauranger och uteserveringar, galleria i anslutning till kollektivtrafiken under mark, en ny park, fler arbetsplatser, gångstråk och bryggor längs vattnet och allt detta tillsammans med stadens vackraste utsikt. Redan idag går det att ta del av ett rikt kulturliv, matutbud och shopping i Slussen. Med sin strategiska placering på Södermalm har man en närhet både till den övriga stadsdelen såväl som de centrala delarna av Stockholm.

Närservice:

Slussen har ett rikt mat-, kultur- och serviceutbud med bl.a. Fotografiska, Södra teatern och Götgatsbacken runt hörnet. När Nya Slussen står klar kommer man att ha tillgång till ett serviceutbud i klass med centrala Stockholm. Den nya överdäckningen kommer inrymma en ny galleria med ett 50-tal butiker och restauranger med direktaccess till kollektivtrafiken. Mälarterrassen kallas de terrasserade restauranger som byggs ner mot vattnet mot Gamla stan med ett blandat innehåll av högsta kvalité och uteserveringar med storslagen utsikt. Det kommer även finnas hotell, barer och en ny park. Som hyresgäst hos Atrium Ljungberg har man dessutom nära till service genom vår egen förvaltningspersonal i fastigheterna.

Kommunikationer

Slussen är Sveriges näst största nod för kollektivtrafik. Här sammanstrålar hela Storstockholm i två tunnelbanelinjer, ett sextiotal busslinjer, Saltsjöbanan och färjetrafik. Stockholms centralstation med regional- och pendeltåg samt Arlanda express nås på 2 minuter med tunnelbana. När tunnelbanan byggs ut når du även den nya stationen vid Katarina som förlänger den blå linjen.
Katarinavägen 19