Kosterögatan 13

Östra hamnen , Malmö
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

212 m²

Hyra

Tillträde

2022-06-01

Beskrivning

  • Lager/Logistik
  • Kontor
  • Övrigt

Nyrenoverade lokaler med spännande ytor för showroom, lager och kontor i gamla Tobaksfabriken tillgängliga från juni 2022

Mileway väcker liv i gamla Tobaksfabriken och skapar med byggnad F en ny destination i Malmö för aktörer inom livsstil, heminredning och kreativa verksamheter. Här renoveras det för att återigen ge plats åt blomstrande verksamheter, med fokus på att lyfta fram den råa och lekfulla originalpaletten och lokalernas underliggande funktion - uppgraderad till dagens krav på miljö och effektivitet. Lokalerna är optimala för företaget med ett starkt varumärke och välkänd webshop som behöver showroom där de ställa ut åt sina kunder. Vi ser exempelvis företag med för stora ytkrav för att vara i centrum och som behöver kontor med närhet till sitt produktlager - helt enkelt företag som lever nära sina produkter.

Byggnad F består av lokaler för showroom, lager och kontor som uppmäter en total yta om strax över 9 000 kvadratmeter, som flexibelt kan kombineras för att passa just dina lokalbehov. Samtliga enheter länkas samman via en gemensam servicegång som löper genom byggnaden och kan förse de olika hyresgästerna med leveranser via två gemensamma dockningsportar och en markport. I anslutning till servicegången erbjuds även gemensamma faciliteter såsom WC, omklädningsrum/dusch och ett väl tilltaget pausrum med kök och terass. Andra tjänster som finns att tillgå i byggnaden är garage med bil- och cykelparkering samt laddstolpar för elbilsladdning. Som hyresgäst ingår ett visst serviceutbud med bland annat fri tillgång till WiFi.

Samtliga showroom nås via egna huvudentréer som vätter ut mot Kosterögatan. I direkt anslutning till lokalerna finns besöksparkering för bil och cykel. Lokalerna erbjuder en imponerande rymd med sin öppna planlösning och cirka 5 meter i takhöjd - som tillsammans med färgsättning och tidstypiska detaljer bevarade från originalutförande ger en helt unik upplevelse. Det finns goda möjligheter att koppla samman showroom med ljusa kontorsutrymmen i öppen planlösning på plan 2 via spiraltrappa samt lageryta tvärsöver servicegången eller på källarplan. Enheterna kan anpassas med egna faciliteter i form av kök/pentry och WC.

Lagerenheterna består av lagerytor på både markplan och entresolplan och ingång sker från servicegången som nås via innergården. Takhöjden uppmäter cirka 5 meter utan entresol och den öppna planlösningen erbjuder stor flexibilitet i utformningen av lagret. Det finns goda möjligheter att koppla samman din lagerenhet med fler lagerytor och/eller kontor och showroom.

Östra Hamnen är ett utbrett och väletablerat industriområde på centralt läge vid stadens norra infartsleder, endast 3 kilometer norr om centrala Malmö. Här finns goda transportförbindelser via Västkustvägen vidare till Inre Ringvägen, E6/E20 och E22. Området präglas av lättindustri samt lager- och logistikverksamheter och det erbjuds ett enklare serviceutbud av handel och lunchrestauranger. Det finns goda kollektivtrafikförbindelser med buss till centrala Malmö.

Övrig information

Övrigt:

Denna annons är ett exempel på en lokal för lager om 212 kvadratmeter, varav 55 kvadratmeter består av entresol.

Ytor

  • Total yta:

    212 m2

Bekvämligheter

Besöksparkering
Biltvätt
Cykelrum
Dusch
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Garage (varm)
Kök/pentry
Konferens
Kundparkering
Lasthiss
Lastkaj
Lastport
Mötesrum
Omklädningsrum
Parkering
Reception
Skyltläge
Terrass
WC

Ekonomi

Kontraktlängd:

Förhandlingsbart

Kontrakttyp:

Förstahandskontrakt

Tillträde:

2022-06-01.

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Kullen 1

Byggår:

1962

Renoveringsår:

2021

Våningsplan:

1 av 2

Planlösning:

Se förslag på planritning bland bilder - det går enkelt att kombinera olika enheter för att skapa en yta anpassad för just dina behov.

Teknisk information

Takhöjd:

5 m

Lokalen kan nås via:

Gemensam servicegång med tillgång till två dockningsportar och en markport

Hiss:

Ja

Miljöcertifiering:

BREEAM

Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Källa

Omgivning

Företag i närheten:

Cargobike of Sweden, INR Försäljning Sverige AB, Bluebox.se, Exakta Print AB och Bring

Parkeringsmöjligheter/garage:

Fri parkering

Närservice:

Enklare serviceutbud av handel och lunchrestauranger i närområdet

Skyltläge:

Bra exponering av skyltläge mot Kosterögatan

Vägbeskrivning:

Direkt anslutning till Västkustvägen som leder till Inre Ringvägen, E6/E20 och E22

Kommunikationer

Goda kollektivtrafikförbindelser med buss till centrala Malmö
Kosterögatan 13