Slottsskogsgatan 42

Väster , GÖTEBORG
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

41 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Butik

Liten butikslokal vid Mariaplan.

Charmig lokal söker någon som kan skapa ett levande skyltfönster och få pulsen på Mariaplan att fortsätta bulta. Denna lokal ligger på Mariaplan i hjärtat av genuina Majorna. Här är bra exponeringsläge med stort skyltfönster ut mot förbipasserande. Precis innanför entrén är det en öppen butiksdel med skyltfönster. Via en liten trappa kommer man ner till avskild personalyta med plats för mindre lager, administrativa uppgifter, wc samt pentry med trinettkök. Lokalen hyrs ut i befintligt skick. Framtidens bredband finns indraget i lokalen - ett höghastighetsnät med öppen fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer.

Övrig information

Övrigt:

Fastigheten ägs av Familjebostäder och lokalerna hyrs ut av GöteborgsLokaler. Båda bolagen ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen. GöteborgsLokaler äger och förvaltar 160 000 kvm lokaler för vilka bolaget ansvarar för uthyrning, tekniska förvaltning och utveckling av fastigheten. I dessa fastigheter är samtliga ytor lokaler. Bolaget externförvaltar ytterligare 254 000 kvm med annan fastighetsägare. För externförvaltade fastigheter ansvarar GöteborgsLokaler för uthyrning av lokaler, avtalsfrågor, centrumutveckling och för hyresadministration, medan fastighetsägaren ansvarar för den tekniska förvaltningen och underhåll. Sammanlagt omfattar GöteborgsLokalers fastighetsförvaltning 414 000 kvm kommersiella ytor, vilket gör oss till en av Göteborgs största kommersiella fastighetsförvaltare.

Ytor

  • Total yta:

    41 m2

Ekonomi

Tillträde:

2021-10-01

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Majorna 143:7

Omgivning

Omgivning/natur:

Majorna är gamla genuina arbetarklasskvarter. Här är den största delen av bebyggelsen så kallade landshövdingehus, två våningar av trä ovanpå en bottenvåning av sten. Denna hustyp dominerar bilden av Majorna och började byggas redan 1875. Majorna har sedan gammalt med all rätt räknats som sjömansstadsdelen framför andra i Göteborg. Detta avspeglar sig i gatunamnen i stadsdelen: Kaptensgatan, Kommendörsgatan, Lotsgatan, Styrmansgatan, Amiralitetsgatan med flera. Det finns många sevärdheter i Majorna. Gamla kulturbyggnader, Älvsborgs Fästning, Sjöfartsmuseet, Fiskhamnen och Röda Sten är exempel på rariteter inom stadsdelen som är väl värda ett besök. I Majorna bor många barnfamiljer, närhet till grönområden och parker lockar. Förutom detta finns ett mycket rikt utbud av caféer, restauranger och kulturliv.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med spårvagn som stannar vid hållplatsen Mariaplan, vilken är belägen ca 150 m från lokalen. För tidtabeller och reseplanering i Göteborgsområdet: Västtrafiks kundtjänst, telefon 0771-41 43 00 www.vasttrafik.se www.trafiken.nu.
Slottsskogsgatan 42