Storgatan 35

Centrala Boliden , Boliden
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

285 m²

Pris

2 100 000 kr

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad

Centralt hyreshus i Boliden med 4 underhållna lägenheter på 193 kvm samt en lokal på 92 kvm.

Fastigheten är invändigt väl underhållen med renoverade lägenheter. Under 2020 så fick 3 av lägenheterna helt nya ytskick, golv samt kök. Badrummen har delvis renoverats. Den sista lägenheten fick en ny balkongdörr. Lokalen på våning ett är idag vakant och en stor utvecklingsmöjlighet. Det är påbörjat ett renoveringsarbete för att bygga om denna till två lägenheter som skulle ge ökat driftnetto per år på ca 130 000 kr. Planritning för detta finns färdigställt med kommunen.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 4 193
Lokal 1 92
Tomtarea 701

Ekonomi

Driftskostnad:

112 540 kr/år

Pris:

2 100 000 kr

Hyresintäkter:

248 000 kr/år

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Bjurliden 1:91

Teknisk information

Byggnad: Bjurliden 1:91

Byggnadstyp: Hyreshus

Byggår: 1930

Beskrivning: Bostadsfastighet

Grund: Betong

Stomme: Sten

Bjälklag: Trä

Fasad: Stående träpanel

Tak: Plåt

Fönstertyp: 3-glasfönster isoler

Ventilation: Självdrag

Vatten/avlopp: Kommunalt

Uppvärmning: Fjärrvärme

Omgivning

Omgivning/natur:

Boliden är en uppåtgående ort som ligger 30km från Skellefteå. Här finns ett Aktivt föreningsliv med stort utbud av fritidsaktiviteter för både barn och vuxna. I Bolidens centrum ligger Sidtjärnsområdet där det finns cykelbana för de mindre, tennisplan, grillplatser, badplats, grillplatser, grönytor till fria aktiviteter. Vintertid kring detta område finns välskötta skidspår på 1,5km, 3km, samt 5km. Här finns en pulkbacke nära Bolidens centrum som fått namnet Guldbacken där det även finns möjlighet att grilla i grillplatsen som finns vid sidan av backen. Gillar du att köra skoter är detta en perfekt plats att bo på med väl underhållna skoterleder under hela vintersäsongen.

Närservice:

Här finns allt man kan behöva inom gångavstånd. En nyrenoverad grundskola från förskoleklass-åk 9. I skolans lokaler finns även Bibliotek samt Fritidsgården Karat. Ica nära Saverstams håller öppet veckans alla dagar. I lokalen bredvid Ica finns ica extra där det finns allt från städartiklar, leksaker, färska blommor samt är de ombud för Systembolaget. Här kan man även träffas och fika. OKQ8 är en bemannad mack som håller öppet till 20:00 veckans alla dagar. Ca 50m från macken ligger Jakt och trofé som har ett stort utbud för de som gillar jakt och fiske. Vårdcentral med apotek i samma lokal. Vienna Bolidens egna pizzeria med uteservering med utsikt över parken som ligger mitt i centrum. Badhus med en 16meter simbassäng som även erbjuder ledarledda aktiviteter.

Kommunikationer

Busstation ligger precis vid Entrén till Bolidenskolans högstadium med gott om förbindelse till Skellefteå, Jörn, Norsjö m.m.
Storgatan 35