Lilla Väsby 15

Almunge , Almunge
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

708 m²

Pris

Tillträde

Beskrivning

  • Bostad
  • Kontor
  • Butik

Fint belägen hyresfastighet till salu- Almunge Kyrkby

I den expansiva tätorten Almunge finns nu möjlighet att förvärva en bostadsfastighet med attraktiva lokaler i bottenvåningen. Idag finns 4 st lägenheter med förslag på delning på en av dem för att tillskapa 2 st tvåor i stället för en fyra. Efter delningen finns då 5 st bostadslägenheter. I bottenplanet finns tre lokaler som är fullt uthyrda. Det separata grå huset på fastigheten innehåller 2 st bostäder (uthyrda utan besittningsrätt) och är belägen på de avstyckade tomterna avsedda för 3 st parhus. Bygglovstiden för dessa har gått ut så nytt bygglov måste ansökas. Plan- och byggnadsnämnden har i maj 2022 beviljat lov för nybyggnad av flerbostadshuset. Om bygglovet nyttjas av ny ägare på fastigheten betyder detta att det nya flerbostadshuset ersätter en byggnad med bostäder och handelslokaler, byggnadsarean blir densamma. Ett nytt flerbostadshus med samma byggnadsarea får 2 plan i hela byggnaden. När åtgärden är klar så kommer byggnaden inrymma 4 st 2 r o k och 12 st 1 r o k, dvs totalt 16 lägenheter. Fastigheten är belägen med ett mycket strategiskt läge invid kyrkbyn med täta busskommunikationer till Uppsala och till Arlanda går det direktbuss. I området finns skola F-9, livsmedelsbutiker, pizzeria, en helt ny Vårdcentral, bibliotek mm. Ett Stenkast bort finns den populära butiken Thuns.

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 6 506
Kontor 3 202
Tomtarea 4 540

Ekonomi

Taxeringsvärde:

3 122 000 kr

Driftskostnad:

132 000 kr/år

Prisinformation:

7950000

Hyresintäkter:

858 000 kr/år

Teknisk information

Byggnad: Hyresbostäder-Lokaler

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Byggår: 1940

Renoveringsår: 1996

Beskrivning: Källare finns i byggnad som uppfördes 1940, platta på mark på lågdelen som är tillbyggd 1996. 2-glasfönster med kopplade bågar i äldre del, 2-3 glasfönster i nyare byggnad. På fastigheten finns byggnad uppförd 1940 med tillbyggnad som gjordes 1996. Plan- och byggnadsnämnden har i maj 2022 beviljat lov för nybyggnad av flerbostadshuset. Om bygglovet nyttjas av ny ägare på fastigheten betyder detta att det nya flerbostadshuset ersätter en byggnad med bostäder och handelslokaler, byggnadsarean blir densamma. Ett nytt flerbostadshus med samma byggnadsarea får 2 plan i hela byggnaden. När åtgärden är klar så kommer byggnaden inrymma 4 st 2 r o k och 12 st 1 r o k, dvs totalt 16 lägenheter. Uppvärmning, kylning och ventilation Direktverkande el (vattenburet system i byggnaden från 1940, vedpanna finns i källaren). Kompletterande uppvärmning med hjälp av luft-luftvärmepump finns på ett par ställen. Ventilation. självdrag Vatten och avloppstyp Fastigheten är ansluten till kommunalt VA (2021) .

Omgivning

Omgivning/natur:

Almunge är en tätort som är beläget ca 2,5 mil från Uppsala. Många flyttar hit p g a det goda pendlarläget till Uppsala, Arlanda , Norrtälje och Stockholm. I Almunge finns livsmedelsaffärer, värdshus, skola med F-9 klass , vårdcentral, idrott/simhall, bibliotek, kyrka och bostäder av olika slag. För bad och fiske finns Långsjön på nära avstånd. Från Almunge station kan man på sommaren ta Lennakatten som går mellan Faringe station och Uppsala Östra. I Almunge finns också den populära klädbutiken Thun´s.

Kommunikationer

Ypperligt pandlarläge med såväl bil (väg 282) som buss. Bra busskommunikationer med buss 809 till och från Uppsala. Det går även direktbussar till Arlanda.
Lilla Väsby 15