Bobergsgatan 55

Hjorthagen , Stockholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

300 - 580 m²

Hyra

Tillträde

Enligt överenskommelse

Beskrivning

  • Butik
  • Övrigt

Huset ger möjlighet att i en unik miljö skapa sin egna lokal och ge uttryck för sitt varumärkes identitet. Passar utmärkt för Restaurang, Café, mm.

Här finns finns möjlighet till disposition av eget hus med fantastisk rumshöjd och industricharm med mycket historia i de vackra tegelväggarna. Fastigheten ritades av Ferdinand Boberg och stod klart 1893. 1920 byggdes huset om till provgasverk. Byggnaden delades då upp i flera rum och en tillbyggnad med källare adderades mot väster där ångpannehusets skorsten fram till dess hade stått. Från 1940-talet kom byggnaden att användas till förråd. Det är områdets minsta hus och en fint ornamenterad tegelfasad. Området har en tydlig och stark vision "Gasverket ska vara Stockholms mest attraktiva stadsdelscentrum och besöksmål för upplevelser inom handel, kultur och gastronomi" I Gasverket skapas en attraktiv destination för alla, mitt i ett levande stadsdelscentrum, med bostäder, kontor, service och restauranger. Redan idag har en del verksamheterna flyttat in. Bara Gasverket som område innefattar ca 60 000 m2 uthyrningsbar yta där kommersiell yta utgör drygt 2 tredjedelar. Dessa ytor är avsedda för kontor, butik, restauranger eller annan kommersiell verksamhet.

Övrig information

Övrigt:

Stora möjlighet att kombinera husets ytor till flera verksamhet. Restaurang, café, bageri eller varför inte ett bryggeri? Det är bara fantasin som sätter hinder.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Övrigt 300 580

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Ångpannehuset 1

Byggår:

1893

Renoveringsår:

2021

Planlösning:

I Ångpannehuset finns det idag möjlighet till flera lösningar. Huset består av en äldre lite större del och en mindre lite nyare del (även den över 100 år gammal). I den nya delen finns möjlighet till en entresol på delar av ytan, samt en källare som på ritningarna visas som outgrävd. I den äldre delen finns både källare, botten plan och ytterligare våningsplan på delar av ytan. I hörnet mot evenemangstorget i bästa solläge finns möjlighet för uteservering.

Dokument

Teknisk information

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Naturnära med City på 10 min avstånd.

Närservice:

Området erbjuder idag ett mindre utbud av service som är i tillväxtfasen och kommer inom några år att ha ca 2 000 arbetsplatser och ca 12 000 boende. För närvarande finns både matbutik, systembolag, gym samt café och restaurang i området.

Kommunikationer

T-bana, Röd linje till Ropsten Bussar, Stomlinje 6, samt 73:an och 55:an ca 10 minuter till Stureplan och 30 minuter till Arlanda med bil tack vare Norra länken.
Bobergsgatan 55

Om CA Fastigheter AB

Familjeägd fastighetskoncern, etablerad redan 1912. Idag fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling av eget ägda fastigheter i södra Sverige samt Tyskland, Estland och Ryssland. Åtta regionkontor i Sverige (Borås, Jönköping, Kalmar, Lomma, Malmö, Växjö och Stockholm) och med huvudkontor i Kalmar.

CA Fastigheter AB

Humlegårdsgatan 19 A

114 46 Stockholm

www.cafastigheter.se

Fler annonser från CA Fastigheter AB