Maria Bangata

Södermalm , Stockholm
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

200 - 400 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

En fantastisk möjlighet att påverka och skapa sitt framtida kontor i centralt läge på Södermalm. Allt mellan ca 200 till 1600 kvm.

Välkommen till ett av våra projekt mitt i centrala Södermalm omgiven av parkytor och goda komminikationer. Under 2021 kommer vi att genomföra renovering av denna fantastiskt vackra 30 tals byggnad i området Tobaksmonopolet. Byggnaden som tidigare var Tobaksmonopolets huvudkontor ritades av Ivar Tengbom.Översta våningen ligger indragen från fasadlivet omgiven av en mindre takterrass. Byggnaden karakteriseras av det glasade trapphustornet mot gården och stilfulla detaljer exteriört. Interiören är i dagsläget i huvudsak ursprungligt , med vindfång, foajé och trapphus samt korridorer och kontorsrum i fil. Möjligheter att skapa större öppna ytor finns. Fast inredning i form av massiva parkettgolv, slätputsade väggar, fanérklädda dörrar och smygpaneler av ek samt putsade tak med profilerad takfrisär finns likaså bevarade. Blivande hyresgäst/hyresgäster har möjligheter att påverka renoveringen i tidigt skede.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 200 400

Ekonomi

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Tobaksmonopolet 3

Byggår:

1933

Renoveringsår:

2021

Planlösning:

Byggnaden består av fyra plan om drygt ca 400 m2 kontorsytor per plan. Varje plan kan delas upp i två lokaler eller hyras i sin helhet. Möjlighet finns även att hyra samtliga fyra plan. Ytorna ger flexibilitet att skapa öppna planlösningar eller bevara de traditionella cellkontor som präglar interiören i dagsläget.

Teknisk information

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Omgivningarna erbjuder både högklassig storstadspuls som stora gröna ytor med Tantolunden som närmaste granne.

Närservice:

Centralt läge med stort utbud av service, stort antal restauranger och ceféer. Närhet till grönområden, Tantolunden, mm.

Kommunikationer

Gångavstånd till pendeltågsstation, Stockholm Södra, ca 300 meter. Gångavstånd till tunnelbanestationerna Zinkensdamm och Mariatorget är cirka 400 meter. Flera busslinje på ca 300 meters gångavstånd.
Maria Bangata

Om CA Fastigheter AB

Familjeägd fastighetskoncern, etablerad redan 1912. Idag fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling av eget ägda fastigheter i södra Sverige samt Tyskland, Estland och Ryssland. Åtta regionkontor i Sverige (Borås, Jönköping, Kalmar, Lomma, Malmö, Växjö och Stockholm) och med huvudkontor i Kalmar.

CA Fastigheter AB

Humlegårdsgatan 19 A

11446 Stockholm

www.cafastigheter.se

Fler annonser från CA Fastigheter AB