Heden
| Göteborg

Favorit Dela

Sten Sturegatan 1

Möjlighet att förvärva ett välskött hotell med 179 rum, restaurang och konferens i centrala Göteborg.

 • Kategori:

  Hotell/Turistföretag

 • Omsättning:

  71 000 000 kr

 • Antal anställda:

  22

 • Kommun, område:

  Göteborg, Heden

 • Pris:
Företagsnamn:

Hotell Liseberg Heden

Nu finns en unik möjlighet att förvärva rörelsen till charmiga Hotell Liseberg Heden i centrala Göteborg. Hotellet har under många år drivits framgångsrikt av Liseberg AB med höga betyg hos samtliga OTA:er! Anläggningen är i gott skick och ligger vackert beläget i det lummigaste hörnet av Heden, med promenadavstånd till Avenyn, Evenemangsstråket och trafikhubben Korsvägen. Fastighetsägaren är det kommunala bolaget Higab. Med sina 179 rum i storlekar som varierar från 17-28 kvadratmeter fördelat på två plan finns något för såväl affärsgästen som familjen. Dess unika utformning med tre innergårdar och stora omringande grönytor mitt i centrala Göteborg gör hotellet till en oas mitt i storstadspulsen. Därtill finns även en wellnessavdelning med gym och bastu, fullskalig restaurang och sex konferensrum med kapacitet för 68 personer i den största lokalen. I närheten finns gott om parkeringsmöjligheter för gäster som ankommer med bil, på fastigheten finns 27 platser som tillhör hotellet. Möjlighet finns att bygga till upp till 25 hotellrum på fastigheten och därmed öka kapaciteten med nästan 15 procent. Därutöver finns även ett utvecklingsförslag för innergårdarna som innefattar ett poolområde vilket skulle stärka hotellets position som en unik getaway i staden. Verksamheten omsätter idag cirka 71 miljoner kronor och uppvisar god lönsamhet.

Ekonomi

Antal anställda:

22

Intäkter:

71 000 000 kr


Utförande

Bransch:

Hotell/Turistföretag

Antal anställda:

22

Resultat:

Vinst


Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage:

Hotellet har 27 egna parkeringsplatser och det finns dessutom ca 1000 platser på Heden, alldeles i anslutning till hotellet.

Närservice:

Gångavstånd till såväl Avenyns restauranger, caféer och butiker som till Evenemangsstråket med Svenska Mässan, Liseberg, Ullevi, Scandinavium, m.m.

Kommunikationer:

Utmärkta kommunikationsmöjligheter. Endast 700 meter till Korsvägen som är en trafikhubb för spårväg, bussar samt tågtrafik då Västlänken färdigställs 2026. Centralstationen nås dessutom på 12 min till fots.


Varför är detta en bra investering?

Hotellet har ett utmärkt läge i centrala Göteborg, är lönsamt och i gott skick samt sedan länge ett väletablerat familjehotell med anknytning till Liseberg. Har seriös hyresvärd i form av kommunala Higab. Stor utvecklingspotential genom att tillföra fler hotellrum och aktivera hotellets tre innergårdar.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

HP

CEO & Partner

Hans Åke Petersson

hansake.petersson@annordia.com

0706 VISA NR 0706993751

RP

COO & Partner

Rickard Petersson

rickard.petersson@annordia.com

0709 VISA NR 0709241326

Marknadsförs av Annordia AB
NORRLANDSGATAN 7
11143 Stockholm
annordia.com
Sten Sturegatan 1