Vallby
| Enköping

Favorit Dela

Enköping Stads-Gånsta 12

 • Kategori:

  Kontor, Industri/Verkstad, Lager/Logistik

 • Tillträde:

  Enligt ök.

 • Pris:

  10 500 000 kr

 • Storlek:

  1 950 m²

Fastighet med ursprunglig ladugård/loge, idag omfattande ombyggt till lager, tvätthall, kontors-och personalutrymmen med mycket hög standard och kvalitet. Byggnaden är handikappanpassad med hiss på baksidan av fastigheten. Fyra stycken äldre och mindre separata byggnader finns på baksidan av fastigheten. Den ombyggda ladugården är grundlagd på gjuten bottenplatta som är försedd med vattenburen golvvärme. Samtliga betonggolv är nyare och ytbehandlade. Överbyggnaden är utförd med en konstruktion av limträ vad gäller bärande väggar/ytterväggar och bjälklag samt med kvarvarande ursprungliga fasader av träpanel. Yttertaket har utförande av limträ/takbjälkar med utvändigt tätskikt av eternit. Fönsterpartier och dörrar har stommar av aluminium/trä med argonfyllda 3-glas isolerrutor. Kontors-och personalutrymmen har mycket hög standard liksom toaletter och duschutrymmen. Installationer är utförda med hög standard och kvalitet. Uppvärmning sker med bergvärmepump, vattenburet system. Ventilationen är mekanisk med värmeåtervinning. Nybyggd tankstation (2017) med kod. Byggnaderna har hög komfort samt låg energiförbrukning. Byggnaderna har ett mycket tilltalande utseende med stora fribärande ytor, mycket stora takhöjder med ljusinsläpp, inglasningar och fönsterpartier. Fastigheten omgärdas med staket (Gunnebo)/plank och stora låsbara grindar, anläggningen är larmad för både stöld och brand.
 • Total yta

  1950 m2

Ytor Antal Area
Kontor 825
Lager 1 125
Tomtarea 6 600
 • Ytbeskrivning

  Ytorna kan användas både för lager och logistik samt även viss verkstad/industri. Det finns både varm och kallager. Tvätthall. Kontor, konferens och stora personaldelar. Det finns även en egen tankstation med kod på fastigheten. Tankstationen går lätt att ta bort (ej nergrävd står på betongplatta i separat byggnad).

Service och bekvämligheter


Ekonomi

Taxeringsvärde:

2 163 000 kr

Pris:

10 500 000 kr


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Enköping Gånsta 3:17

Planlösning:

Fastigheten är ursprungligen en ladugårdsbyggnad som är ombyggd och har idag typkod 325, Hyreshusenhet, lokaler. Fastigheten består av bottenplan med lager, omklädningsrum/duschar/wc, kallager och tvätthall. Mellanplan består av flera kontor, konferensrum och stora personalutrymmen (matsal/wc osv). Övre plan nås via spiraltrappa och har idag ett inrett konferensrum samt ett stort oinrett vindsutrymme. Flera utrymmen är totalrenoverade (rör, el osv) Stor yta för både lastbilar och personbilar på både framsida och baksida. Separat byggnad är uppdelad i en egen tankstation (ej i bruk i dagsläget) samt mindre garage/förråd. 2 äldre separata byggnader finns också på fastigheten.


Teknisk information

Byggnad:

Grund: Betongplatta

Bjälklag: Limträ

Fasad: Trä

Tak: Eternit

Fönstertyp: 3-glas isolerfönster

Ventilation: Mekanisk med värmeåtervinning

Vatten/avlopp: Enskilt vatten genom borrad brunn. Enskilt avlopp genom minireningsverk (fettavskiljare i tvätthall).

Uppvärmning: Bergvärmepump, vattenburet system

Hiss: Ja


Omgivning

Omgivning/natur:

Fastigheten ligger längst bort på mindre väg. Dessutom finns delvis servitut på att göra en helt egen väg direkt från Vallbyvägen in till fastigheten (kontrollera utfart med vägverket). Fastigheten ligger med anslutning till åkermark och en granne (gård).

Parkeringsmöjligheter/garage:

Stora parkeringsytor för både personbilar samt lastbilar.

Närservice:

Närmaste service finns i centrum av Enköping, 5 min (bilväg).

Kommunikationer:

Bussar går via Vallbyvägen.

Skyltläge:

Går att skylta på stängsel mot Vallbyvägen.

Vägbeskrivning:

2,5 km utanför Enköpings centrum. Från E18 kör man in mot Östra, Östra Länken och sedan vänster på Vallbyvägen.


Övrig information

Övrigt:

Fastigheten går att förädla ytterligare med bland annat ombyggnation av den stora råvind som finns, vilket skulle kunna bli flera kontorsutrymmen eller stor konferens. Stora lagerutrymmen skulle kunna gå att bygga om och hyras ut separat. Marken på baksidan och på sidan av fastigheten skulle kunna gå att bebyggas mer eftersom marken är stor och plan.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

Sara Almert

Fastighetsmäklare

Sara Almert

sara@fabfast.se

072- VISA NR 072-2023090

072- VISA NR 072-2023090

Marknadsförs av Almerts Mäkleri AB
Kungsgatan 25
74935 Enköping
fabfast.se
Enköping Stads-Gånsta 12