Lejeby 156

Laholm , Laholm
Spara Dela
Spara Dela
Yta

1 980 m²

Pris

Tillträde

Beskrivning

Konferensanläggningen Ön är belägen strax utanför Laholm. Fastigheten ligger naturskönt invid Lagan och ger möjlighet för olika typer av verksamheter.

Se länk till drönarfilm längre ner på sidan! En bit från Laholm på naturskönt och ostört läge finns konferensanläggningen Ön. En mindre del av fastigheten ligger i ett naturreservat där Lagan delar sig och bildar den halvö som fastigheten ligger på. Från Laholm nås fastigheten enkelt med bil på ca 15 minuter. Tomten på ca 14 ha har gott om parkeringsmöjligheter precis intill gården, stora öppna grönytor samt löpslinga för att nämna några av fördelarna. För att bibehålla det öppna landskapet betar ett antal hästar från en granne på tomten. Grannen tar även hand om eventuellt hö som kan skördas och har fått möjligheten att jaga på området. Denna uppgörelse kan nya fastighetsägare välja att avsluta eller låta fortlöpa enl den kontakt som finns med sagd granne. Fastigheten består av fem byggnader som under de senaste 24 åren har använts för konferenser, möten, utbildningsprogram och övernattningskonferenser. Totalt inryms fyra konferensrum om 285 kvm, 12 mötes- eller grupprum om 410 kvm, 34 hotellrum för boende om 630 kvm, matsal och restaurangkök om 245 kvm. Lägg därtill ett mindre gym i anslutning till ett större aktivitetsrum om 162 kvm och en rad gemensamma ytor över hela anläggningen ger det en total uthyrningsbar area om 1 980 kvadratmeter. Samtliga hotellrum är ljusa och fräscha och har totalrenoverade (2012-2013), helkaklade badrum och wc. Fastigheten avyttras utan hyresgäst och lämpar sig därmed för möjligheten att vidareutveckla hotell- och möteskonceptet eller andra typer av boende samt utbildning. På Ön finns det goda förutsättningar att bedriva olika typer av verksamheter. Ett självklart alternativ är konferensanläggning med förträffliga möjligheter att skapa riktigt fina helhetsupplevelser för en eller flera grupper samtidigt. Detta då de fyra konferensrummen ligger separerat ifrån varandra och därmed kan olika sällskap vara på plats parallellt men konferera enskilt. Med hänsyn till hur byggnaderna är disponerade finns också potential att komplettera konferensverksamhet med en annan verksamhet. Exempelvis bröllop, privata festligheter eller att utöka boendet till en ren hotell- och/eller spaverksamhet. Fastigheten ligger utmärkt för en renodlad hotellverksamhet i ett naturskönt och lugnt läge. Dessutom med möjlighet till att utöka naturupplevelsen för gästerna med fiske, naturäventyr och eventuell camping och bad. Eftersom det finns 34 hotellrum med möjlighet att addera ytterligare rum skulle fastigheten även kunna fungera som äldreboende eller annan typ av gruppboende. Merparten av byggnaderna har enbart ett plan och redan nu finns det det gemensamhetsutrymmen i form av restaurangkök och matsal. Kontakta ansvariga fastighetsmäklare för fullständigt PM!

Ytor

Typ av yta Antal Area m2
Bostad 630
Restaurang 245
Mötesytor 1 105
Tomtarea 141 000

Bekvämligheter

Besöksparkering
Konferens
Kundparkering
Mötesrum
Parkering
Restaurang

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Lejeby 3:36

Dokument

Teknisk information

Byggår: 1976

Renoveringsår: Löpande från 2000

Lejeby 156

Om Kommersiella fastigheter (Swedbank)

Kommersiella fastigheter i samarbete med Swedbank erbjuder ett affärsmässigt tillvägagångssätt och lotsar dig på ett tryggt sätt igenom lönsamma fastighetsaffärer. Vi mäklar bostadsfastigheter, kontor- och industrifastigheter, bestånd och fastighetsbolag. Vid ett säljuppdrag tar vi ett övergripande ansvar över försäljningsprocessen. Som projektledare har vi löpande kontakt med jurist, skatteexpert och förvaltare för att kunna koppla på de experter som behövs vid varje tillfälle. Som mäklare fokuserar vi på att hitta rätt köpare till ditt objekt och vi paketerar det på ett attraktivt sätt. Då får vi ut rätt pris på de objekt vi säljer. Vi hjälper dig med:värdering av fastighet och bestånd,analys av marknaden, marknadsföring på relevanta marknadsplatser, nationellt kontaktnät till investerare, försäljning av din fastighet eller bestånd

Kommersiella fastigheter (Swedbank)

Grimsbygatan 24

21120 Malmö

www.ffkf.se

Fler från Kommersiella fastigheter (Swedbank)